Cholkadkross och förvirrade gnagare…

För fjärde gången i rad så missar undertecknad att avnjuta en drabbning mot gnällaget nr. 1 Linköping HC i Plopphallen. För fjärde gången i rad så är det samma orsak, nämligen att mina oregelbundna arbetstider ställer sig i vägen. Missuppfatta mig inte nu – jag trivs jättebra med det jag försörjer mig med och om inte annat så är man ju tacksam över att faktiskt ha ett arbete! Fast ibland så önskar man att man hade lite mer flyt med just arbetstiderna, att de kunde träffa rätt dagar…Nåväl, vi går vidare…

GnällHC är det enda lag som BIF än så länge inte plockat någon seger av. Vi hade en 2-0 ledning i premiären men den tappades slarvigt till lika som i förlängningen sedan kunde bli 3-2 till Slakagråthalsarna. Sådant slarv har vi tyvärr fått se mer av, synnerhet i 3:e perioderna, så ikväll vill vi inte veta av mer sådant! Nu säger inte redaktionen att kvällens match inte kan förloras men sitter BIF på en 2- eller 3-målsledning så ska den inte tappas bort!

Det har pratats en del om BIF:s ”akilleshäl” som skulle vara försvaret (??). Redaktionen tycker snarare att den delen har förstärkts, främst i två viktiga steg – förra säsongens bästa back i Elitserien Mattias Ekholm återvände till BIF efter att inte lyckats ta en plats i NHL-laget Nashville Predators och har sedan återkomsten skapat mer och mer trygghet i försvaret. Det andra steget har varit att signa Ryan Gunderson ett tvåårskontrakt. Ryan har gjort dundersucce i BIF och är en av Elitseriens främsta målspottande backar så här långt, lär mer här. Bra jobbat där, sportchef Michael Sundlöv!

Två år till!

Vissa fattar ingenting…
Det regnar bonuspengar över ES-lagen vilket landets största skvallertidning uppmärksammar här. En ros viskar okunnigt i örat till våra ekonomer om att BIF borde använda pengarna till att fräscha upp bortalagets omklädningsrum (!!) för att de ”känns som 1974”.

Lagom utrymme för bortalagen!

Ursäkta undertecknad, herr Ros, men vilken planet lever Du på? Ska det verkligen vara så svårt att fatta poängen med att avarterna ska känna sig så ovälkomna och obekväma i Läkerol Arena som det bara går?! Det ska inte läggas en spänn på någon slags förbättring av nämnda rum! Skulle det däremot kosta en och annan slant på att ytterligare försämra den lilla kvalitet som illa nog råder i bortalagens garderob så kan BIF gärna bjuda på det! Vad tusan, nu har vi ju chansen – Södertälje SK:s hemmaarena AXA Sports Center Scaniarinken fick den fina utnämningen i ämnet bland förra säsongens ES-lag och det sved i Brynässjälen. Nu är inte SSK med i finrummet längre och titeln Elitseriens sämsta omklädningsrum för bortalag ligger BIF i handen! Missa inte det här nu! Gör om duschrummet till ett soprum utan dörr som vätter till omklädningsrummet och ge dem en högtryckstvätt som de (kanske) får använda, upphör med städningen, stäng av värmen…ja, det finns mycket att göra för att bortalagen inte ska få känna av 1974-lyxen även i fortsättningen!

Brudarna…
Brynäs IF leder Riksserien, de är Sveriges överlägset bästa lag, de ÄR Riksserien! Vissa gnagare har svårt att fatta det, eller vill inte, vad vet redaktionen? Prozac går ut och yrar om den ”svartgula dominansen” på damscenen och det påståendet ger ordet ”självförnekelse” en helt ny innebörd! Nämnde redaktör tror bl.a. att våra brudar kommer att välja Gnaget i framtiden (??). Tja, vi säger så här – risken finns kanske att så sker men det kommer garanterat inta handla om något slags ”val”. Snarare så blir det som i herrsvängen, nämligen att de som förr eller senare inte längre duger lämpas av på den svartgula soptippen som tacksamt tar emot allt som inte längre duger i Hockeyhufvudstaden. Det har pågått i minst 40 år, när ska Ni fatta det i Solna..?
Nåja, en sak i taget – först ska gnagarherrarna förnedras på Hovet 3 januari! Jonathan ”Finnskogsskräcken” Granström – Du vet vad Du ska göra om t.ex Patric Blomdahl skrinnar fram och visar framtänderna…

Ner med dig, och stanna under isen!

Sen så ska dam(m)råttorna få sig en lektion i LA i hur det går när man fuskar av oss två pinnar! Det sker på deras födelsedag 15 februari, finns det någon finare present att ge dem än en ledsam resa hem i bussen på 121-årsdagen? Skulle inte tro det…
Men vänta nu…
En sak i taget var det, ja:

Nästa match: herrar – Linköping HC-Brynäs IF, Cloetta Center, ikväll, klockan 19.00. Damer – Brynäs IF-Segeltorps IF, Läkerol Arena, torsdag 12 januari, klockan 19.00.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: