Va, har det spelats hockey..?

Då redaktionen inte hade hövligheten att önska Er alla en God Jul innan helgen i frågan så försöker undertecknad att reparera misstaget genom att önska Er alla en riktigt god fortsättning!

Som sagt…spelades det hockey igår? Ja, inte vid undertecknads medvetande i alla fall! Redaktionen beklagar bristen på inlägg som rått i slutet på december men jobb och familjära åtaganden kräver sin tid – för att inte tala om kraft och energi som var fallet under gårdagen. Eller vad sägs om följande två program pararellt:

Ca 16.00 – undertecknad anländer till hemmet.

Ca 17.45 – undertecknad somnar som en klubbad oxe innan huvudet anländer på kudden.

19.00 – Nedsläpp i Fjällräven Center (vilket namn!)i matchen Modo Hockey-Brynäs IF. Undertecknad sover.

Ca 19.10 – Calle ”Ironhook” Järnkrok gör 0-1 till BIF. Undertecknad sover.

Ca 19.20 – Jonathan ”Finnskogsskräcken” Granström gör 0-2. Undertecknad sover.

Ca 20.30 – Sebastian Wännström gör 2-3 som också blir slutresultatet. Undertecknad sover.

Någon gång efter 21.00 – Matchen slut och undertecknad sover fortfarande!

Ungefär så tragiskt har undertecknads engagemang sett ut för BIF och ishockey på sistone och jag ber om ursäkt för det! De lokala förmågorna rapport kan man läsa om bl.a. här.

Redaktionen fortsätter att glädjas över att favoriten Finnskogsskräcken numera också är en ren skräck framför motståndarnas mål. Mitt i all poängfabrikation så hoppas vi också att han inte glömmer sitt svin- och peståtagande i BIF och redaktionen ser fram emot en och annan uppsträckning medelst uppläxning av stöddiga avarter i motståndartröjan.

Ryan GundersonBrynäs IF wants You! Du kom som en tveksam värvning från gnällbältet, smal och tunn tyckte man då, och inledde väl lite tveksamt i BIF-tröjan. ”Skit, inte en ny Dale Clarke” var vi nog många som oroades över. Men den gode Ryan ville annat och har, till skillnad mot sitt hemlands militära styrkor, gjort en allmän kalassucce på den internationella scenen och en i synnerhet sådan i BIF! Det trillar in poäng från yanken hela tiden. Tack Ryan, för att Du väljer att stanna kvar i världens finaste klubb och tack till sportchef Michael Sundlöv för att Du såg till att göra det möjligt!

Ryan Gunderson

Två matcher med speciella karaktärer väntar…

Lagkaptenen avgör mot flockdjuren!

Imorgon kommer Växjö Lakers HC till Hockeyhufvudstaden och det är väl i sig inget speciellt. Men inramningen är något helt annat – BIF sparkar nu igång 2012 års 100-jubileum och genom att hissa lagkapten och 1993 års guldhjälte Andreas Dackells tröja i taket! Dessutom tillkommer annat smått och gott i firandets tecken som ni kan läsa om här. Priset för att gå på denna match är urlöjliga 100 kronor för alla biljetter!

Och det är i och med det sistnämnda som vi kommer till det som redaktionen anser vara en praktskandal så här långt…

Det är INTE slutsålt till morgondagens match! Undertecknad väljer att inte försöka finna ord för hur illa det är, utan hoppas istället att det misstaget rättas till inför nedsläpp. På en sådan tillställning ska det bara vara fullproppat, allt annat är ett fiasko signerat av förmånga extremt lata (och troligtvis lönnfeta) Gävlebor!

2012 års första match är borta mot AIKHovet, inte heller det är väl egentligen något som höjer ögonbrynen (utom det stora nöjet att få beskåda Prozacs ledsna min efteråt) men det är däremot det som sker innan klockan 17.00 – i och med att Gnaget fyllde sina anonyma 120 år i våras och att världens främsta och ädlaste klubb Brynäs IF fyller 100 år snart så ska klubbarna möta varandra i en legendarmatch! Våra gamla hjältar mot deras gamla avdankade avarter alltså!

Redaktionen återkommer snart, men kanske inte på denna sidan av året, med ett specialinlägg om denna händelse som naturligtvis kommer att vara välkryddad med gliringar av skyttevärnsmodell mot de gnagare som ingår i undertecknads bekanskapskrets.

Men först ska Elitseriens näst skönaste tränarprofil, Jan ”Långfingret” Karlsson, och hans mannar sättas på plats i och med jubileets startgropar imorgon!

Nästa match: Brynäs IF-Växjö Lakers HC, Läkerol Arena, imorgon, klockan 19.00.

En kommentar till Va, har det spelats hockey..?

  1. PROZAC skriver:

    Era veteraner är så usla så att Börje Salming måste förstärka Er. Baaaaahhhh.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: