Seger i kaffederbyt!

Gevalia smakar underbart och Löfbergs Lila smakar skit! Det vet vi i och för sig redan men det är skönt när BIF markerar det så tydligt som de gjorde mot Färjestads BK igår.

FBK blev mosade och sönderkörda och de ska vara riktigt tacksamma att de åkte på stryk med minimalsiffrorna 4-1 som de helt och hållet kan tacka sin utmärkte målvakt Cristopher Nihlstorp för! Annars är det svårt att plocka ut någon speciell av spelarna i BIF som stack ut rent spelmässigt då samtliga stod upp för SITT lag, SIN klubb som om SM-pokalen eller existensen stod på spel!

Nej, ska redaktionen plocka ut någon speciell favorit från gårdagens match – NEJ, Jonathan ”Finnskogsskräcken” Granström, det kan inte bli Du vareviga gång! – så är det utan tvekan Joachim Rohdin som visade klart och tydligt att han inte tar skit från omogna kanadicker o dyl. Utvisningen efter att ha satt armbågen snyggt på Stefan Meyer får han visserligen bjuda på men är det någon som tror att det skedde bara sådär? Knappast, för vi vet alla att kanadensare är stora i käften och Jocke tröttnade väl helt enkelt på det. Extra stor portion humor blir det sedan när dessutom Mikael Johansson snackar till sig matchstraff efter att Meyer lyckats med samma sak via ett klumpigt kroppsspråk, och inte nog med det – Rickard ”Gnällspiken” Wallin bölar efteråt ut en intervju att ”27:an gömmer sig i båset” efteråt. Herr Gnällspik, det var en linjedomare som hindrade Meyer att nå fram till Jocke vilket det vissna lönnlövet nog ska vara tacksam för! Risken för ytterligare ommöbelerat nylle på kanadicken var stor! De lokala nyhetsorganen ger sin version här.

Joachim Rohdin

Kanske kan det klassas som doping men redaktionen hoppas verkligen att bortalagens omklädningsrum – förhoppningsvis Elitseriens allra sämsta – preparerades med så mycket skit och ohygien som det bara gick när FBK var där. Undertecknad blir besviken om duschen fungerade för äckelkaffets sorgliga representanter ska inte få känna av 1974-lyxen alls. Modell Ostädat-sedan-1967 passar dem bättre!

Nu över till något annat…

BIF verkar vara först ut bland landets klubbar att inse att det faktiskt finns de som vill käka gott utan att eventuellt bli störda av skrålande fyllon – BIF planerar att öppna en alkoholfri restaurang i Läkerol Arena vilket ni kan läsa mer om här. Ett alldeles utmärkt initiativ för redaktionen kan inte på något sätt få ihop hur fylla och njutning av en hockeymatch går ihop. Bra där – BIF verkar ha lärt sig läxan efter förra säsongens alkoholkonflikt!

Vidare…

Har Ni alla tänkt på att det faktiskt går lite positiv inflation av potentiella lagkaptener i BIF? Kolla här – vår ordinarie kapten Andreas Dackell är skadad (krya på Dig, Dacke!) så nu har vi Jakob Silfverberg som ställföreträdande kapten. Johan Larsson – som blir ett mycket välkommet tillskott i och med sin återkomst – var kapten för Småkronorna som blev juniorvärldsmästare nyligen! Det vimlar med andra ord av ledartyper i Brynäs IF! Stort grattis till Juniorlandslaget som plockade hem världsmästartiteln 2012 och speciellt mycket gratulerar vi naturligtvis kapten Johan och Ludvig Rensfeldt!

På tisdag får vi ytterligare ett fulbesök till LA – babianerna i Djurgårdens IFkommer på ovälkommet besök till Hockeyhufvudstaden. Nu kan det kanske var läge att putsa upp de omtalade omklädningsrummen för ren och hygiensik miljö är inget som pälsdjuren från Skansen borde vara vana vid. Att smutsa ner deras platser i katakomberna har nog bara en positiv effekt på dem då de i så fall lär känna sig som hemma, det får inte ske!

Nästa match: Brynäs-Djurgårdens IF, Läkerol Arena, tisdag 10 januari, klockan 19.00.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: