Tjattret försvann när de rättrogna vann!

Ungefär så går det att sammanfatta drabbningen ikväll. Men visst konstanterar redaktionen också att inga segrar, utom de som renderar i guld, är så sköna som de mot Djurgårdens IF!

Så otroligt skönt och lättande att se hur babianerna fick åka omkring med svansen mellan bena när BIF:s skönlirar spelade ut dem! Lika befriande är hur tjattret på bortastå övergick mer och mer i begravningsstämning, som om deras pälsbeklädda alphahanne lämnat dem eller något…

BIF verkar nu äntligen lärt sig med råge att det finns något som heter ”3:e perioden” – vi såg det mot Färjestads BK sist och vi såg det ikväll mot DIF också men kanske inte lika tydligt. Men känns det mumma att Daniel Widing, som smutsade ner sig rejält i apdressen förra året, fick avgöra – det blir liksom inte mer av pricken över i:et än så!

Har dammat av smutsen en gång för alla!

Skansens håriga invånare får sig en jobbig resa hem till burarna ikväll (igen!) medan BIF:s hjältar sover gott!

Redaktionen kan naturligtvis inte låta bli att nämna favoriten Jonathan ”Finnskogsskräcken” Granström igen. Inte för att han inte rosat marknaden innan men denna säsong är hittills något extra! Man blir glad varenda gång man får beskåda honom in action och vi gissar att ha trivs finfint med Widde och Mats ”Lalalala” Lavander. En annan som förtjänar lite extra uppmärksamhet då han har visat upp sig på sistone är Joachim Rohdin. Ni kommer väl ihåg hur en viss gnällspik bölade i lördags om hur han ”åkte och gömde sig” när det i själva verket var en linjedomare som gick emellan? Ikväll fick en dito göra samma sak igen då en schimpans tjattrade och kaxade lite väl mycket, återigen blev en motståndare räddad av en svartvitrandig gong-gong från att åka på pisk av Jocke! När ska han, utan att bli störd, få ta sin riktiga fight? Redaktionen väntar och hoppas…

Nåja, 3-1 satt som en smäck!

Innan matchen så hyllades Johan Larsson pliktskyldigt för sin insats som lagkapten i världsmästargänget Småkronorna. Johan, Du är välkommen tillbaka i en i och för sig redan fungerande maskin när tränare Tommy Jonsson anser att Du hämtat Dig tillräckligt från JVM-hypen! Att även DIF:s Mika Zibanejad och Fredrik Claesson fick ta emot hyllningar…tja, OK då! Mika är en vansinnigt bra hockeyspelare som har redaktionens respekt trots hans urusla val av klubb och hans avgörande i finalen mot Ryssland var verkligen magiskt!

Johan Larsson

 

Tre frågor måste redaktionen ställa efter Krossus de Babianus…

  • VAD gjorde en förvirrad liten lillebror på hemmastå i sin gräsliga Leksandsmundering??
  • HUR kunde denne förvirrade man få ostört och ”glänsa” i sin bleka kostym utan att någon tipsade denne om något för mindre bra vetande som heter Tegera Arena?
  • VAD gör Du i Apa IK, Jonas Almtorp? Skaka av Dig smutsen en gång för alla!

Til the next time…

Ni som inte kan åka upp till skoterraggarnas hemvist på torsdag för att beskåda hur ännu ett topplag sätts på plats, och därför inte får se Lasse Kongos ledsna Bättre Bittra min efteråt, kan alltid göra ett besök i Läkerol Arena då brudarna tar sig an det före detta storlaget Segeltorps IF. Det är nu dags att ännu en gång visa förortsbabesen att de är omkörda!

Redaktionen vill rikta särskilt med uppmärksamhet till Lina Bäcklin som var med och vann brons åt U18-damerna när det vankades JVM för dem. Gå och titta på BIF:s damlag också – de är Sveriges bästa lag, även om Prozac försöker lura i oss annat (lycka till!), och förtjänar stöd!

Till Dig, Lasse Kongo: Lalalalalavander!!

Nästa match – Damlaget: Brynäs IF-Segeltorps IF, Läkerol Arena, torsdag 12 januari, klockan 19.00.

Nästa match – A-laget: Luleå HF-Brynäs IF, COOP Arena, torsdag 12 januari, klockan 19.00.

2 kommentarer till Tjattret försvann när de rättrogna vann!

  1. Tomas / Bp skriver:

    Det bor en Brynäsare i oss alla, vissa har svårt att erkänna det bara. Mannen i Leksandströja var naturligtvis en av dem som till slut har insett sin rätta hemvist och påbörjat konverteringen till de rätta färgerna men ännu inte blivit helt avprogramerad efter den fruktansvärda hjärntvätt han uppenbarligen har varit utsatt för.

  2. Tills dess att den konverteringen är fullbordad så borde Elin och Tobbe låsa in denne i Brynässhopen samt tvinga honom att bo där tills han kommit på bättre tankar! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: