Götlabörrrjjj…suck!

Man har haft det bra ett tag nu som sportsligt rättrogen. Idel segrar och nöjet att flina duktigt åt att Lasse Kongo och hans hejdukar på skotrarna när de började muttra rejält då tveksamma regler inom den vackra och kärleksfulla sporten ishockey äntligen började drabba dem också. Då var det annat ljud i skällan minsann!

Fast å andra sidan…

Vem är jag att anmärka på supportrar som är enögda?! Redaktionen har ju alltid hyllat partiskhet till oanade höjder och det är väl lika bra att poängtera att undertecknad fortfarande gör det. Men å andra sidan igen så är jag förmodligen så enögd att jag har svårt att hantera när motståndarna också är det… 🙂

Nåväl…

Undertecknad valde mellan att se kvällens bottennapp mot Frölunda HC på TV eller gå och se Division 1-hockey live. Det blev det senare alternativet.

Igen...suck!

Så här i efterhand är det givetvis skönt att slippa se BIF skämma ut sig baksidans fjäderklädda individer (igen!), även om skador och sjukdomar plågar laget för tillfället då bl.a. Jörgen Sundqvistoch Mats Lavander ligger hemma och spyr medelst skiter sönder respektive toaletter. Det är vansinnigt irriterande att se hur lätt Frölunda verkar ha för oss!

Tät Division 1-hockey

Kosan för undertecknad styrdes istället till VMP Group Arena i Mjölby för bevittna matchen Mjölby HC-Tranås AIF. Vänner av ordning undrar förmodligen hur man kan rata BIF, om än bara på TV, för en ointressant match i Division 1? Tja, en grundläggande faktor är givetvis undertecknads kombination av snålhet och möjlighet till att få gå på hockey gratis, vilket var fallet ikväll. Men det måste faktiskt också sägas att mitt bland lyxen som vi anhängare av Elitseriens klubbar har i form av nya arenor och storklubbskänsla, så är en liten dos av verklighet som hockeyn på lägre nivåer tampas med ganska nyttig!

Träläktare, försäljning av bl.a. kokt korv med bröd och kaffe på vanliga bord, hämta eventuella lottpriser i sekitariatet, EN toalett, möjlighet att avnjuta matchen vid plexiglaset…

En del av denna verklighet levde flera av elitklubbarna med för inte så länge sen innan multiarenorna började se dagens ljus, innan man började avskärma sig på allvar från den gamla ideella goda tiden.

Åter till BIF…

OK, nu när herrarna inte bara förlorar, utan också tappar mark till serieledande Skellefteå AIK, så är vi Brynäsare duktigt bortskämda med ett gäng förträffliga brudar som går bananas i Riksserien och kör över allt och alla! Motståndet (eller vad man nu kan kalla det) har på sistone hetat Segeltorps IF, Linköping HC och nu ikväll lilla lillasyster Leksands IF. Alla har de försökt mopsa upp sig, alla har de blivit uppläxade efter konstens alla regler. Det handlar inte längre om vilka som ska vinna serien, det handlar om vilka som ska komma tvåa efter Brynäs IF och få äran att insupa en bitter lektion (igen!) i en final om hur damhockey ska spelas! Prozac t.ex. får gärna drömma hur mycket han vill om en final med hans AIK men frågan är då hur mycket han egentligen ser fram emot att hans flickvänner kommer att bli överkörda?

En snabb titt på i matchkalendern informerar om att det vankas match mot LHC i Stångebrohallen 4 februari klockan 14.30. Vill gå, ska gå!

En lika snabb titt i en annan kalender visar att undertecknads arbetsgivare belönat mig med ett arbetspass från klockan 11.00 till 20.00. Suck…

Det är inte bara på allmänt på isen och i synnerhet damerna som bidrar till BIF-framgångar just nu – även fansen gör ett framgångståg mot lilla lillebror/lillasyster Leksand i Medlemsduellen, vars aktuella ställning ni kan läsa mer om här. Visst är det en mycket trevlig läsning men kom ihåg att det viktigaste inte är att vi vinner duellen, det är viktigast att det värvas fler medlemmar oavsett!

Lite före detta BIF…

Lite synd tycker redaktionen om tränare Niklas Czarnecki. Före detta tränare i BIF och fr.o.m idag också före detta tränare i Färjestads BK. Ni som idag garvar åt Niklas, bl.a. för en del mindre genomtänkta uttalande sen hann lämnade oss, bör tänka om! Han fick ordning på röran efter jobbiga 2008 och var trots allt med och dukade upp bordet åt tränare Tommy Jonsson. Att familjen Färjestadz borta i äckelkaffehålan har den mycket dåliga smaken att lura in utomstående för att sedan sparka väck dem har vi sett prov på förr, fråga vår gamle guldhjälte Roger Melin.

Seriefinal!

Jamen, visst är det så! Förutsättningarna kunde naturligtvis varit bättre då det på frånvarolistan ser att bli en kopia av ditot inför kvällens match i Göteborg. Nu väntar en mycket svårare motståndare och nu måste varenda BIF-kille kliva fram med betydligt mer än 100% i inställning och kämpa till blodsmak uppstår i käften! SAIK har gjorts ner förr av våra grabbar och vi vet att de kan göra det igen!

Nästa match: A-laget – Skellefteå AIK-Brynäs IF, Skellefteå Kraft Arena, lördag 21 januari, klockan 16.00. Damlaget – Linköping HC-Brynäs IF, Stångebrohallen, lördag 4 februari, klockan 14.30.

2 kommentarer till Götlabörrrjjj…suck!

 1. Adam K skriver:

  Har Brynäs byxis mot HV?
  1995 då ni kunde vinna guldet hemma föll ni i sudden.

  2012 då ni har chans att bli serieledare igen så föll ni borta mot HV och denna gången också i sudden och då hade ni också en del PP också som ett litet förmån av matchen….
  Nåväl, ni slutar inte mindre än 3:a tror jag, då menar jag 1,2, eller 3.a….

 2. Haha, det hänger knappast på vårt senaste möte. BIF ångar nu vidare mot seriesegern, oavsett motstånd!

  Nästa lag till rakning – GnällHC.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: