Ja, dä ä finnao å ryssao å Linköööpingsbooo…

Naturligtvis jublar redaktionen åt att Elitseriens samtliga avarter nu är besegrade av svensk hockeys finest! Men det finns redan nu en uppsjö av artiklar om 4-2 segern över Linköping HC och undertecknad rekommenderar att bl.a. läsa här om den njutbara tillställningen och varför inte trilla in på den utmärkta bloggen Brynäsportalen för ytterligare läsning?

Redaktionen tänker nämligen ägna sig åt lite punktmarkering…

Undertecknad har noterat det innan och igår fick vi se vad Joachim Rohdin går för! Som vi alla vet så har avarter av olika slag tidigare försökt mopsa upp sig mot Jocke och inte fattat att de linjedomare som avstyrt det hela också räddat dem från att få ansiktet ommöbelerat.

Vår nye slugger!

Elitseriens grin-olle-gäng nr. 1, Linköping HC (i alla fall när de bölar i Hockeyhufvudstaden), var på besök och deras back Klas Dahlbeck hade inte samma tur när han, likt sina föregångare, inte begrep vem han tjafsade med. Efter några sekunders fajt så fick Klas bekänna blodvite när Jocke tröttnade och lite diskret (nåja..) fimpade handsken för att dela ut en snygg pärla. Uppläxningen av herr Dahlbeck var därmed ett faktum.

Som tidigare sagts så har redaktionen bara väntat på att Jocke skulle få chansen att agera någorlunda ostört och igår kom den då! Visst, det ska sägas att det inte var århundradets fajt direkt och Jocke har en bit kvar till mentorn Jonathan ”Finnskogsskräcken” Granström men det är riktigt tillfredställande (oops..) som supporter att konstatera att återväxten av Brynäsfajters, de som är beredda att stå upp för sina grabbar och sin klubb, är tryggad! Lite orolig var man när det visade sig att just Finnskogsskräcken var skadad…vad oroade sig undertecknad över egentligen?? Vi har ju Joachim Rohdin och även Simon Bertilsson!

Till Er i GnällHC – roligare blir det inte för Er!

Lite annat…

OK, visserligen var det de sorgfulla chokladsmaskarna som var på besök och redaktionen kan också ha överseende att GnällHC:s värsta gnällspik Andreas Jämtins roll som ”intressant” känns överspelad. Men publiksiffran 4791 (!!) är en sopren skandal! BIF kämpar för seriesegern – då ska de också kunna förvänta sig att Gävlebor kommer upp och stöttar fram dem till målet! Det duger inte att bara hemmastå är fylld (var den ens det?) och man undrar ibland om det ska behöva byggas en gratis linbana upp till Sätraåsen för att centrumbelägna ortsbor ska få sina lata arslen ur TV-sofforna!

Tack Jämtin förresten, för Din insats igår! Dina underbara påhälsningar i syndabåset satte inte direkt käppar i hjulen för oss. Frågan är om inte t.o.m. Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin hade gjort det bättre i LHC-tröjan..?

Bättre än Andreas!

Lite annat…

Redaktionen vill beklaga att tränare Hardy Nilsson fick sparken från Djurgårdens IF. Med Hardy vid rodret var DIF glädjande nog på väg mot bottenträsket för att definitivt fastna i kvicksanden. Nu riskerar allt det jobb som lagts ner för syftet i fråga att haverera. Mycket tråkigt…

Till sist…

…så kan man inte låta bli att undra vilket uppåttjack som de flesta av de 300 poliser, som tjänstgjorde vid det senaste Stockholmsderbyt, gick på. Man har ju sett urflippade psykosfall agera förnuftigare! Måtte vi aldrig få se något liknande i Läkerol Arena

Nästa match: Brynäs IF-Timrå IK, Läkerol Arena, torsdag 2 februari, klockan 19.00.

En kommentar till Ja, dä ä finnao å ryssao å Linköööpingsbooo…

 1. Z skriver:

  Heja sveriges roligaste lag Brynäs

  Vill du se en otrolig fantasi och lekfull match mellan Lulää och HV71 så garanterar jag orgasm. NOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  65 min innan Skoter-Harju avgör
  Avgå defensiv äckel-hockey
  hej

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: