Gnäll, gnäll…

Vi skriver väl tisdagens batalj mot det illaluktande kaffesumpet Färjestads BK till handlingarna (förlust 4-1) med konstaterandet: det är jobbigt nog att ha FBK som motståndare i deras borg, så därför känns det extra surt att det inte bara var dem som BIF var tvungna att stångas med – två inkompetenta zebrakopior visade sig också bli våra motståndare för kvällen, de värsta dessutom!

Så redaktionen skiter i det nu…

Istället roas undertecknad kungligt av ett sedvanligt norrbottniskt gnäll som t.o.m. når östgötska nivåer! Bittersämre Hockey kör nu någon slags oss-får-ni-minsann-inte-hacka-på-kampanj bl.a. med anledning av Luleå HF:s förlust mot oss i Hockeyhufvudstaden. Den har hittills gått i tre delar och här är en av dem.

De verkar nämligen jätteledsna där uppe på sina skotrar över att resten av Hockey-Sverige tycker att de spelar den typen av spel som får färg som torkar på en vägg att framstå som ren underhållning. Redaktionen kan inte annat än häpna över Luläfansens dåliga minne men undertecknad hjälper väl dem på traven…

Here we go…

För inte så längesen ansågs BIF spela riktig dödgrävarhockey och från skoterhållet var kritiken frän (NEJ, det handlar inte bara om Dig, Lasse!) då de själva ansåg sig som något slags ”Kuleå”. Men så började deras egna hjältar med samma sak och då är det visst en helt annan femma! Helt plötsligt är det tillåtet med tråkhockey och förbjudet att kritisera. Gnäll, gnäll så fort det vändes mot dem själva!

Likadant med tveksamma domslut –  t.ex. i vår förra hemmamatch mot dem blev BIF grymt bestulna på två pinnar, vi vet alla varför. Från skoterhåll hördes röster som sa att det var bara för oss att finna oss i såväl konstiga domslut som konstiga samt mycket flummiga regler. ”Målen räknas” hette det bl.a. osv osv. Men hur lät det när dessa tveksamma regler slog dem själva, passande nog mot oss i nästa match i deras borg? Jodå – gnäll, gnäll och ännu mera gnäll från Konsumhallens härskare!

Luleå HF och dess fans har särskilt denna säsong visat prov på att alla dessa tveksamheter som dyker upp med jämna mellanrum är lika festliga som självklara, ända tills det drabbar dem själva. Då är det inte så kuleå och framför allt inte självklart längre utan det är bara en massa GNÄLL!

Grinolle

Bättre Hockey är annars en bra blogg och undertecknad har saluterat dess enögdhet men när man gör tre (3) avhandlingar i samma ämne baserat på att det ska tyckas synd om Lulä för vad de ”anklagas” för…nej, då gör i alla fall undertecknad en liten Lasse och kapar bort en bit respekt som byggts upp innan. Får väl se om den biten växer ut igen i framtiden..?

Vill också rikta kritik mot de som hävdar att det minsann blir svårt och att det ”inte går” att spöa Lulä i bäst av sju matcher i slutspel. Vad är det för svammel (ja, bl.a. BP-Tomas, Du får faktiskt ursäkta!) som går?! Vad är det som är så otäckt med skoterraggarna vars lag BIF har plusstatistik på de senaste säsongerna? Vad är det som BIF ska vara så rädda för? Vi har mött dem i slutspel tre gånger. De har försökt tråka ut oss från slutspelet tre gånger. De har misslyckats tre gånger!

Ge oss Luleå HF i slutspelet!

Nu över till lite påminnelser…

Nämligen att det är hög tid att åter igen uppmärksamma för rikets Bajenleksingar att lilla lillebror Leksands IF inte längre innehar rekordet i antal säsonger i högsta serien – Brynäs IF har vackert nog smygit förbi Er och synen i vår backspegel är riktigt skön! Detta är något som de främsta Bajenleksingarna på skvallerredaktionerna helst talar tyst om, eller inte alls, så därför ser redaktionen det som sin plikt att upplysa och påminna om det goda ordet!

Lägg till att de inte hade skuggan av någon chans i medlemsvärvartävlingen. Visserligen var det viktigast att medlemsantalet i BIF fick sig en rejäl skjuts i rätt rikting, men ändå…

52 säsonger i rad!!

Klantdamer…

OK, nog för att seriesegern i Riksserien är säkrad. Nog för att Ni är så bäst att Ni faktiskt kan kosta på Er att koppla av en smula. Men att förlora, och dessutom bli nollade, mot AIK på hemmaplan och på deras anonyma födelsedag är rent ut sagt skitdåligt! Gör om och gör rätt i fortsättningen! 

Nästa match: A-laget – Brynäs IF-Skellefteå AIK, Läkerol Arena, lördag 18 februari, klockan 18.30. Damlaget – Brynäs IF-Ormsta HC, Läkerol Arena, söndag 19 februari, klockan 17.00. 

10 kommentarer till Gnäll, gnäll…

 1. Tomas / Bp skriver:

  Du är ursäktad, faktum är att jag nästan väntade mig en känga från ditt håll angående den kommentaren. 😉 Vill dock påpeka att jag säger det kan bli svårt, inte omöjligt. 🙂

  • Brynäsredaktionen skriver:

   Ja, det blir svårt…men jag är säker på att detsamma gäller vilken motståndare som helst. Årets serie har visat att ingen går säker, bara att en enda slagpåse går säkert osäker.

 2. Lasse skriver:

  Nu blir jag faktiskt lite besviken. Kan Du inte mer eller Bättre Hockey än att jämföra det extremdefensiva ni hade mot det extremdiciplinära som Luleå spelar idag?

  Jag är inte less på ATT man gnäller. Hockeysverige må och får gnälla på oss hur mycket som helst. Det är heller inte synd om oss som Du tycks tro. Vi står stolta i det här. Men se till att ni har på fötterna och kom inte bara med en massa gnäll. Respekten rinner av er som en sämre mascara. Och det är inte vackert. Saklighet tack. Gnäll på ni, det är bara roligt när ni offentligt aviserar er okunskap.

  Sedan får Du gärna förklara det där med LasseKongo…? Sist jag kollade var jag blek som en albyl och Kongo kan jag nog knappt peka ut på kartan. Och skoter…? Äger ingen, har knappt åkt på en och jag förstår väl att det är okunskap och väl förankrade fördomar som står bakom.

  • För att vara så less på gnäll så måste det sägas att du är en av dess fanbärare, din avhandling x 3 tycker iaf jag visar tydligt hur tillåtet ni verkar vilja det ska vara när det gnälls från er och hur stingsliga ni blir när returpaketet anländer. Det står jag för!

   Ytterligare bevis för ovan är att du hänvisar till ”okunskap” och att vi andra inte skulle ha fötterna på jorden…bara för att vi returnerar effektivt. Hur vet du att det inte är Din okunskap det handlar om?

   Är det något som tyder på okunskap medelst svävande på rosa moln så är det när man som 12:e-del tror att man har ensamrätt på klagomurar.

   Så vad var det du sa nu…jo, saklighet tack!

   Skoterraggare är ett SKÄMT, för tusan – begriper du inte det?? Men eftersom du hänvisar till fördomar och okunskap (here we go again!) så förutsätter jag att ordet ”Fjollträsk” aldrig någonsin hamnat i din mun…eller?

   Lasse Kongo likaså. Orkar inte förklara…ta en titt på filmen Torsk På Tallinn så kanske du fattar,

 3. Tomas / Bp skriver:

  Härligt med en liten gnällfight! 😉

  Men för att vara seriös så vill jag dela med mig av en liten anekdot, jag tillhör de Brynäsare som inte var helt förtjust i Czarneckis modell av hockey, jag hade också förmånen att få träffa honom och höra en del av hans tankar om spelet. Det handlade om ca 5 minuter så alla funderingar han inte avhandlas men en direkt fråga hans med, den om hur Cz såg på att Brynäs ansågs vara ett defensivt och tråkigt spelande lag. Svaret var rätt intressant, Czarnecki var oförstående till den beskrivningen och förklarade ungefär att, ”i början av min tid i Brynäs var vi möjligen tråkigt defensiv eftersom det faller sig naturligt att man börjar bygga bakifrån. Men det var då, nu har vi tagit ett steg till och flyttat upp hela laget, nu möter vi motståndarna med hög forechecking.”

  Något att både tänka på och analysera, kanske t o m också dra vissa paralleller från?

 4. Som jag tidigare nämnt så är jag inte så negativ mot Cz. Tvärtom så tycker jag att det är allt för många som glömmer att det faktiskt var han som tog över det sjunkande skeppet efter katastrofsäsongen 2007/2008. Han pluggade igen de läckande hålen och började sakta men säkert ösa ut vattnet. Han hade en mer defensiv inställning till spelet än Tommy, JA, men Tommy fick å andra sitt trevliga bord serverat av Cz. Cz byggde upp det vi har idag…ja, naturligtvis med god hjälp av Sveriges ledande ungdom- och juniorverksamhet men ändå!

  Däremot anser jag att Cz avgick i rättan tid och att han stod för en del mindre genomtänkta uttalanden mot BIF under sin korta sejour i FBK.

 5. Lasse skriver:

  Det ligger ju nära till hands att lägga ner här när Du inte ens är i närheten av att vilja se sakfrågan. Det är inte gnäll jag är less på, det är egentligen gnällandets innehåll, dess osakliga innehåll som bygger på, kanske inte okunskap då, men fel kunskap. Som Tomas skriver så var väl Czarnecki av en helt annan uppfattning än många andra. Gör som Du med Lasse Kongo där. Släpper det för vidare egna funderingar.

  Däremot kan man ju fundera över var kunskapsnivåerna rent generellt bland hockeyfansen i Sverige ligger? När Du som initierad inte riktigt förmår se saker ur lite andra perspektiv, hur ska då andra lyckas?

  Och ”ensamrätt på klagomurar”…? Förstår inte hur Du tänker där. Då hade väl inte kommentarsfältet funnits, eller…?

  • Men snälla nån, inte nog med att ni där uppe tror er ha monopol på gnäll – nu anser du också att paketets innehåll helt och hållet ska bestämmas av dig? Har du inte fattat än att olika åsikter i olika frågor inte alltid nödvändigtvis måste handla om vem som har rätt och vem som har fel? Och har du inte fattat att det inte alltid är DU som statuerar med det rätta exemplet?

   Du snackar om mina brister på perspektiv…du har ju inte ens själv förmågan att vidga ditt tunnelseende utan hänvisar ständigt i tid och otid till ”okunskap”, ”osakligt innehåll”, ”brist på perspektiv” osv osv så fort man råkar tycka något annat än dig!

   Samtidigt som du slänger ut alla dessa påståenden om andras felaktigheter så kommer det tillbaka likt en boomerang i ansiktet på dig och du märker det inte ens!

   Ta nu och sopa rent framför egen dörr (högen växer!) och inse att du aldrig kommer att få sista ordet i denna fajt av den enkla anledning att du kom lite för nära kvicksanden den här gången.

   Med andra ord – lägg ner nu, Grinolle!

   Då du inte kan/vill begripa mitt lilla Lasse Kongo-skämt så lägger jag ner det, så helt lottlös i kampen behöver du ändå inte känna dig.

 6. Adam K skriver:

  Ok, grabbar, nämn 1 klubb som har fans som INTE är enögda?

  Satt även och funderade lite bara så här på kvällen, om Brynäs haft samma skadebekymmer som HV haft i VARJE omgång iår, hade nog inte Brynäs vart där de är, trots detta har HV fortfarande chans på seriesegern och det visar vilken underbar nivå denna elitserie har 🙂

  • Brynäsredaktionen skriver:

   Vilket lag har inte härjats av skador mer vanligt någon säsong? Skadebekymmer är en del av sporten och det är då som det visar sig om man har en bra ”bänk” eller inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: