När moralen träder in!

Redaktionen hade förberett sig! Det var upplagt för ett riktigt skämmes- och pinsamtinlägg när Timrå IK gjorde 4-0 igår. Men något hände…eller rättare sagt, moralen kom äntligen tillbaka och BIF stod för en av säsongens mäktigaste upphämtningar (nej HV71, vi har inte glömt vad Ni gjorde mot gnagarna men det skiter vi i nu) till 4-5 och istället för ännu en jobbig kvartsfinal med massa onödiga bortamatcher så har vi nu äntligen hemmafavör! Tack grabbar, för att Ni plockade fram det där extra som så väl behövdes nu när vi går in i psykiska kriget de luxe!

Det må ha sett slitet ut på sistone men…

BIF har nu totalt sett gjort sin bästa säsong sedan 2000/2001! Tränare Tommy Jonsson med manskap ska ha en enorm eloge för vad de faktiskt har uträttat! Vi är åter igen ett av de bästa lagen, vi är åter igen i de trakter där vi alltid hört hemma. Nu går vi mot guldet och passar på att skicka en liten hälsning till seriesegrarna Luleå HF – det krävs inte alltid serieseger för att vinna guld! Våra tre senaste bucklor samt den senaste seriesegern är bevis för det. Det är på tiden att guldet hittar hem till Hockeyhufvudstaden igen och till skillnad mot alla andra rädda stackare så räds inte vi Brynäsare att möta skoterraggarna. Om de ens tar sig så långt?

Motståndarna i kvartsfinalen heter Frölunda HC och är ett sorgligt spektakel! Det har redan grinat ut här i Sveriges värsta skvallerblaska, som gladeligen hänger på i sitt Brynäshat, om hur ledsna de är över att BIF får så många utvisningar med sig. ”Buhu buhu, vad orättvist mot alla andra” – att sen BIF spelar den typen av hockey som tvingar motståndaren att dra på sig massa utvisningar verkar de helt förtränga! Patetiskt är bara förnamnet och de får gärna anklaga oss för ”tjejgrejor” om de vill. Frågan är bara hur modiga i de orden baksidans avarter är på rinken sen när de ställs mot Jonathan ”Finnskogsskräcken” Granström, Simon Bertilsson eller Joachim Rohdin? Det blir snarare Götlabörrrjs små squawer som tvingas gömma sig i sina klänningar. De små fjäderbeklädda totempålarna får gärna i sina misslyckade försök håna oss i skvallerpressen – BIF föredrar att håna dem på planen och på läktaren, i såväl Hockeyhufvudstaden som på baksidan!

Skulle inte vara helt fel att se Rhodin spöa upp Jari Tolsa inför ett fullsatt Scandinavium medan t.ex. Finnskogsskräcken jagar livet ur stackars Joel Lundqvist.

Fler glädjeämnen…

Redaktionen vill rikta ett stort TACK till HV och Linköping HC – ni har nämligen glatt Hockey-Sverige genom att slänga ner Djurgårdens IF till Kvalserien! Lyckan är nästan total (guld till BIF är givetvis bättre) och vi hoppas att lag som Örebro HK och Bofors IK kommer att göra livet riktigt surt för schimpanserna på ett kvalfyllt sätt. Var är Ni nu, alla gårdare, som skryter hejvilt om ”Djurgårdsfamiljen”, ”Alltid oavsett”, osv osv? Rullar supporterbussarna mot Karlskoga, Örebro och Sundsvall eller kommer medgångarna sitta hemma och sura i väntan på att deras lika värdelösa fotbollslag äntrar Hästskitstadion?

Lilla lillebror Leksands IF, även Ni får gärna ställa till det för Skansens stolthet men det lär nog ändå bli samma visa när Kvalserien är slut:

Leksand, Ni går aldrig upp – Leksand, Ni går aldrig upp… (Go West)

Vi påminner också – 52 säsonger i rad! Vi är bäst OCH mest!

MOT GULDET!!

Nästa match: Brynäs IF-Frölunda HC (kvartsfinal 1), Läkerol Arena, söndag 11 mars, klockan 15.00.

7 kommentarer till När moralen träder in!

 1. Adam K skriver:

  Brynäsredaktionen:
  Varför räknar du inte sedan ELITSERIEN startade 1975?
  Före dess hette det nåt annat eller hur?

 2. Det gjorde det. Men många gör misstaget att tro att ishockey inte existerade i Sverige innan Elitseriens start 1975. BIF har gjort 52 säsonger i rad i högsta serien, det är mer än någon annan någonsin. Lilla Leksand kom undan med det skrytet, och hyllades t.o.m. för det (??), innan vi gick om dem.

  När vi ståtar med bedriften så heter det tydligen att man ska ”räkna sedan ES startade”.

  Det är allas Brynäsares plikt att påminna så väl knätofsar som deras fans på skvallertidningarna, som ylade högt om saken när lillebror innehade rekordet men som nu är tyyyysssta om samma sak, om att Brynäs IF inte bara är bäst och vackrast utan även MEST!

 3. Adam K skriver:

  För mig kvittar det om dte är LIF:are eller BIF:are….
  OCh nej för sjutton, givetvis fanns hockeyn innan eliten startade:)
  Fast man bör ju ändå skilja från moderna mot det mer historiska.
  Dock respekt över ert lag att aldrig lämnat högsta serien trots ni hade ett par dåliga år, minns då ni fick kvala och IKO och staden Oskarshamn var väl saliga då ni kom på besök under ett kval:), minns även då IKO hade en viss Andreas Custemo i laget:) dock minns ej då de mötte brynäs, men vet att han för en liten tid var IKO:are:)

 4. Jag var där då, på bortastå! Om jag inte minns fel så är publiksiffran från den gången, 2800 pers, fortfarande pubikrekord?

  Har t.o.m. hunnit med att besöka hallen innan ombyggnaden, tror det var 1999 när Tranås AIF var där och det kom många tranåsbor till just den matchen.

 5. MN skriver:

  Vill bara kommentera det som är historiskt och nodernt, och kan bara konstatera att det mångt och mycket är en åldersfråga. För en 10-åring är allt innan 2000 historia, men för mig så blev det modernt i slutet av 50-talet. Så Adam, vidga vyerna lite. Det är samma serie (nåja), fast med olika namn.
  Dock, ett viktigt år är 1955, först då fick norra norrland vara med i högsta serien, alla maratontabeller etc, som baseras på tiden innan är inte riktigt rättvis. Och Skellefteå AIK klev då direkt in och började tillhöra eliten i svensk hockey vill jag minnas. Tack för mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: