Rakryggar vs. Ynkryggar

Ja, ni fattar väl alla vilka som är vilka? Men vi återkommer till det.

Det var värt varenda mil igår, 90 st grovt räknat. Det är värt att rösten idag håller en nivå som gör en avundsjuk på Börje Salmings ljuva sångröst. Så underbart att se Mr. Guldhjälm aka Most-Value-Player aka Jakob Silfverberg tokdominera mot bölande Frölunda HC igår, efter att få ta emot utmärkelsen innan matchstart. Så vansinningt tillfredsställande att se hur redaktionens favorit Jonathan ”Finnskogsskräcken” Granström ännu en gång plockar fram det extra tjuriga och krigande jaget när BIF behöver det som bäst. För att inte tala om Johan ”Honken” Holmqvist som börjar hitta gammal god form, passande nog mot dennes fjäderfän till f.d. lagkamrater.

M-V-P!

Publiken sjöng ”Oh-ah-Silfverberg…” och hemmastå bjöd på skön stämning. Glöm bara inte bort att hylla vår superjänkare Ryan Gunderson också – redaktionen vill gärna höra ”Oh-ah-Gunderson” i nästa match.

BIF kunde inte ha sänkt baksidans ynkryggar på ett vackrare sätt, det kunde inte blivit snyggare regisserat! Känslan i bilen på vägen hem, förutom den att man funderade på att titta in på hjärtintensiven någonstans, var typ ”tjaa, om man ta och slappna av framför en rysarrulle när man kommer hem?”.

4-3 seger!

Ett annan snygg regi var den som tränare Tommy Jonsson stod för efteråt. Ynkryggarna från baksidan med Gnäll-Kenta Johansson i spetsen bölade över domarna ännu en gång. Det var fel på precis allt! Det brast för Gnäll-Kenta när deras sista utvisning renderade i Gundersons snygga och avgörande 4-3 mål i sudden death då han grät hela vägen ut i spelargången och in till presskonferensen. Det var då som Tommy fick nog efter att i tre raka matcher tvingats stå ut med Kentas gnäll:

– Du som säger att du aldrig gnäller på domaren – nu har du gnällt på domaren i tre matcher. Du gnäller efter i stort sett varje domslut.

Det blev tydligen alldeles för mycket för Gnäll-Kenta som störtade iväg och med gråten i halsen försökte sluddra sig ur något om ”ny match på lördag”…

Tack Tommy, för att Du läxade upp slutspelets värsta grinolle. Tack för den pondus och självbehärsking Du visar prov på genom att svälja de felbeslut som BIF fick emot sig igår (de var många, något som Gnäll-Kenta inte reflekterade över) och stå rakryggad i båset!

Läste Ni det, Gnällunda? R-a-k-r-y-g-g-a-d! Men på baksidan vet man bara vad ynkryggar är och praktiserar gärna därefter…

Vet inte om Gnäll-Kenta var lite extra ledsen över att ett gammalt favoritlag gjorde bort sig igår…

För redaktionen vill passa på att salutera Rögle BK för väl uträttat arbete på Hovet igår när de sänkte Djurgårdens IF ett snäpp närmare Hockeyallsvenskan igår med sin 4-3 seger. 4-3 vinster var tydligen ett gångbart och fint resultat igår. Bra jobbat, gröthalsar!

Buhuu!

Nåväl, den gråtande tränaren hade faktiskt rätt i en sak igår – ny match på lördag, d.v.s. imorgon! Våra rakryggade grabbar åker ner till den sillstinkande bakhålan för att ännu en gång läxa upp gråthalsarna och deras ledsna ledare.

Frågorna lyder…

Kommer Silfver att fortsätta dominera? Hur mycket kommer Finnskogsskräcken att dela ut i form av snygga proppar till indianernas slagpåsar? Hur många liter hemmatårar kommer vi få uppleva! Kommer vi att vinna där nere i deras hemmaborg?

”Ni som är från Göteborg, åker alltid hem med sorg…”

Nästa match: Frölunda HC-Brynäs IF (kvartsfinal 4), Scandinavium, lördag 17 mars, klockan 15.00.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: