SEMIFINAL!

Det hade inte varit möjligt! Inte en chans att redaktionen skulle ha kunnat få ihop till något vettigt inlägg efter gårkvällens underbara slut. Nej, det hade med största säkerhet sett ut så här:

ljkhfielarjfnaldköjfvhnjlvbdjlsghuiefhijkasdkj…

Precis darrhänt var undertecknad igår!

Nåväl, nu njuter vi alla rättrogna för tillfället av kvartsfinalens lyckliga slut!

Vill man göra det enkelt för sig så kan man summera kvartsfinalen med två ord: Jakob Silfverberg! Och visst är det ju så att BIF hade fått det riktigt tufft att klara sig utan denne Super-Silfver mot Frölunda HC. Men redaktionen vill pusha för fler nyckelpersoner än så! Ta bara Jonathan ”Finnskogsskräcken” Granström – denne man har en underbar förmåga att lyfta laget mentalt, inte bara på det spelmässiga planet utan även det fysiska. Han visar oftast vägen när det krävs som mest av våra spelare att stå upp för våra färger, denne Finnskogsskräck viker sig inte en tum när t.ex. Frölundas till kroppslängden större squawer tror sig kunna kaxa mot honom. Niklas Svedberg – kliver in i sin slutspelsdebut som en mardröm mot gnäll-squawerna och plockar nästan allt! Vi får väl förlåta Niklas för att han dessutom i ett svagt ögonblick också blev vår mardröm igår. ”Kastade handskar” fick en helt ny innebörd igår och vår unge målvakt har kanske blivit något av en trendsättare? Nåja, han redde upp det hela med att rädda efterkommande straff som blev början på götlabörrjjarnas fall…

Vi får dock inte glömma att detta var en laginsats de luxe, vilket bevisades främst när BIF visade sig inte bara vara vassa i powerplay utan även i boxplay – 2+2 minuter på Lars Jonsson för att han med sin klubba fixat lite blodvite på en squaw men vad hjälpte det dem? Det var längesen man såg ett lag leka så fint med det andra i boxplay…ja, det var vackert!

Hejdå, Gnällunda...

Tränare Tommy Jonsson, redaktionen har redan innan berömt honom för den enorma disciplin han uppvisar i båset och man kan bara fortsätta på inslagen väg! Tommy, är Du verkligen helt säker på att Du inte varit huvudtränare de senaste 20 åren? Det borde inte annars vara möjligt att kunna visa upp en rutin som Du faktiskt inte har!

Squawerna i Frölunda bölar nog fortfarande i sina katakomber och nog för att det har Gnäll-Kenta Johansson i båset men de har också grinollen Joel Lundqvist på plan. Hur ska man annars se på saken när han i en intervju inför sudden death står och svamlar något om att BIF ”fjantar sig”? Herr Grinolle, vi kan upplysa Dig om att Ni fjantade ur Er från slutspelet på det gnälligaste vis undertecknad någonsin skådat! Därför vill redaktionen be om ursäkt till Luleå HF och Linköping HC av den anledning att de inte är ensamma längre…

2 x semifinal stundar…”vadå 2 x” undrar säkert en del. Lugn, vi kommer till det!

Nu är det det goda kaffet mot den lila stinkande och äcklande motsvarigheten! Nu är det de goda krafterna mot den onda Familjen! Nu är det vår valfria musik (utom dansband) mot deras vidriga…ja, just det, danzbandzmuzik som inte skapar något annat än öronsår! Det är det fina Brynäs IF mot det fula och avskydda Färjestads BK!

Var det någon som påstod att vargen är fridlyst i detta land? Up yours, det borde inte bara vara skyddsjakt på dem – nej, kör rovjakt på dem! Avskyn är stor mellan oss och dem, det har både Super-Silfver och Simon Bertilsson klargjort.

Våra elitsupportrar har rest Gävle-Göteborg i skytteltrafik ett tag nu – vi hoppas att uppslutningen till såväl vår Hockeyhufvudstad som till Karlstad blir lika intensiv. Då kommer deras så kallade fanz inte ha en suck på läktarna! Kamratkompaniet, BSKV och Brooklyn Tigers – nu kör Ni!

”2 x” var det, ja…brudar, inte har redaktionen på något sätt glömt Er men Ni har ju också varit lite inaktiva i väntan på att skitlagen under Er gjort upp om vem Ni ska köra över i semifinalen. Kanske lite väl mycket vila?? För Munksund/Skuthamns SK vann över BIF med 3-1 i den första matchen i bäst av tre så nu är det dags att vakna ur paltkoman! I helgen vankas det fortsättning och med hemmaplan som fördel så ska brudarna kunna vända på det här! Eftersom herrarna inte sparkar igång sin verksamhet förrän på måndag så finns det all anledning att stötta brudarna på plats i Läkerol Arena på lördag till att börja med!

Till sist…

Redaktionen tankar går till målvaktstränare Pecka Alcen som drabbades av en lindrig hjärtattack under den första slutspelsmatchen – Brynäs IF spelar vidare i slutspelet för DIG, Pecka! Huruvida Du kommer tillbaka till BIF eller inte är inte relevant, se till att Du får ha hälsan i behåll i första hand! Läs mer här om händelsen.

Nästa match: Brynäs IF-Färjestads BK (semifinal 1 herrar), Läkerol Arena, måndag 26 mars, klockan 19.00. Brynäs IF-Munksund/Skuthamns SK (semifinal 2 damer), Läkerol Arena, lördag 24 mars, klockan 14.00.

4 kommentarer till SEMIFINAL!

  1. PROZAC skriver:

    Munksund/Skuthamn SK kommer att skicka ut er… Då skall det firas. 🙂

  2. Tomas / Bp skriver:

    Alla heter Gnell i Göteborg. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: