Kvitterat!

1-1 i semifinalen då! Redaktionen borde kanske ha varit lite mer i skrivartagen även efter hemmaförlusten i semi 1 med 2-3 men då matchen tog sin tid att slutföra och undertecknad i sin tur hade väckarklockan ställd på klockan 3:30 så förstår Ni alla kanske att man sparade sig till nu istället…

4-2 seger i den stinkande kaffesumphålan sitter inte fel! Kvittering i matcher och återigen tvång för Färjestad BK att klå BIF i Hockeyhufvudstaden sitter inte heller fel! Redaktionen brukar ju ha en vana att inte köra trötta matchreferat efteråt utan peka på lite specifika saker istället så vi gör likadant idag och börjar med lite personangrepp – i både positiva och negativa slag är det väl bäst att tillägga…

 • Jörgen Sundqvist – ställningen är 4-2 till BIF och danzbandzäcklena trummar givetvis på för att få till en kvittering. Det uppstår handgemäng efter en superkorkad FBK-utvisning och Jörgen inser snabbt att han kanske inte är numret tillräckligt stor mot den snubbe (vi återkommer till den jubelidioten) som han trots allt tagit en fajt med och gör en ”sköldpadda” istället, dvs skyddar sig istället för att veva tillbaka. Resultat: 5 minuters utvisning + matchstraff x 2 (!) för jubelidioten och 2 minuters utvisning för Jörgen. Mycket smart och kallt tänkt där att ta smällar för sitt lags skull. Bra jobbat, Jörgen!
 • Hannes Hyvönen – redaktionen presenterar nämnda jubelidiot! Om inte Disciplinnämnden skickar bort muppen med en enkelbiljett ut ur slutspelet så kanske FBK gör det? Seriöst, hur många proppar har Hannes bränt i huvudkontoret egentligen?? Det är andra gången denna säsong som han hoppar in i sin motståndare en bit från sargen och det är ett under att Simon Bertilsson bara fick ett och annat blåmärke (5 min utvisning + matchstraff nr 1). Sedan tar stolpskottet en fajt helt i onödan mot Sundqvist som bara tackar och bokstavligen tar emot och Hannes får då 5 min utvisning + matchstraff nr 2. FBK måste ha varit vansinniga på jubelidioten, Niklas Wikegård var vansinnig men Brynäs var bara glada när allt detta inträffade när det stod 2-4 och det lila skitkaffet jagade kvittering…

En jubelidiots misslyckade dag på jobbet...

 • Niklas Svedberghe rulez!! Till skillnad mot sin reservkollega mittemot så briljerar Niklas i målet, släpper inga returer och gör den ena dunderräddningen efter den andra! Det är absolut ingen överdrift att hävda att han höll BIF kvar i matchen efter reduceringen till 1-2 av kaffesumpet bara 20 sekunder in i 3:e perioden.
 • Calle ”Ironhook” Järnkrok – missförstå inget nu när undertecknad säger att Calle inte är en stor spelare, jag menar naturligtvis kroppsligt! Han väger lätt och är ingen långskånk direkt men kolla bara på upprinnelsen till segermålet – driver in i anfallszon med pucken, tar den ena smällen efter den andra av betydligt större motståndare, tar pucken igen efter smällarna och till sist får Jakob Silfverberg sätta 4-2. Det var Ironhook’s mål även om det ”bara” blev en 2:a assist!

King Ironhook!

Förmodligen så anser Ni kanske att det finns fler att uppmärksamma men redaktionen väljer att göra dessa val ikväll.

För övrigt så anser redaktionen att är som det ska vara mellan två lag som inte gillar varandra och dessutom återigen möts i slutspel – det är tjurigt, grinigt, det smälls på och det delas ut en hel del tjuvsmällar i det fördolda som bara TV-kameror ser i efterhand. Domarparet Christer Lärking och Ulf Rönnmark gjorde en bra insats och de tjuvsmällar som de missade…tja, de får vi leva med och våra grabbar är med största sannolikhet inte heller några änglar i dessa sammanhang. Alla nivåer höjs i slutspelet, det vet vi!

Våra fans…

Redaktionen vill passa på att ge en bekant tillika Brynässupporter cred för dennes insats som just supporter – han kommer att resa 244 mil (!!) för vårat BIF i slutspelet och över 60 av dessa mil är redan avverkade! Redaktionen vet att i och för sig att han inte är ensam i sitt slag, det finns några till som är lika hängivna. Mina damer och herrar – de kan utan någon som helst tvekan kalla sig Elitsupportrar!!

Nästa match: Brynäs IF-Färjestad BK (semifinal 3), Läkerol Arena, fredag 30 mars, klockan 19.00.

4 kommentarer till Kvitterat!

 1. Rolle skriver:

  Inte nog med ett dåligt kaffe. Dålig hockey också. I motsats till Brynäs.

  Jag tippar 4-1 i matcher till Brynäs,

  Drick Gevalia. Bojkotta de lila paketen.

 2. Joe skriver:

  Idag är sista möjligheten ni får att vinna mot FBK! Nästa gång är Torpet tillbaka och då blir det inga förluster, varför denna serie minst slutar med 4-2 i matcher till FBK, mer troligt är 4-1 i matcher till FBK! Det måste vara något berusningsmedel i ert snuskiga Gevalia-kaffe, då ni alla verkar tro att ni har någon chans! LOL!

 3. Hej Joe!

  Som du kanske har noterat så blir det inga 4-1 till FBK, personligen så är jag övertygad om att den inbillningen beror på att Löfbergs Lila, som ni helt utan skam i kroppen häller i er, är duktigt spetsat med Magic Mushrooms.

  Roligt dock att Du, som motståndarsupporter, hittat till denna blogg – ännu roligare att Du verkar tro att vi är chanslösa…LL-kaffet igen? Nåväl, hur var det Du sa nu…jo, LOL!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: