Silverbittert…

”Ska du ha de goda eller de dåliga nyheterna först?”, brukar uttrycket lyda. De flesta väljer de goda först men redaktionen väljer att gå mot strömmen…

Skitsilver!

Tre år i rad nu och detta år känns riktigt bittert! Damlaget har egentligen inte gjort oss besvikna denna säsong och de har varit säsongens bästa lag trots finalförlusten Modo Hockey. JA, det kan vi faktiskt säga med tanke på att just Modo hävdar samma sak om sig sitt A-lag 1998/1999. Men det där äckelguldet vill liksom inte nå ända fram, det vill bara ta en åka via något sidospår till någon annan mähäklubb som inte förtjänar det.

Bittert, bittert...

Nåväl, redaktionen vill i vilket fall rikta ett stort tack till brudarna som, förutom finalen, glatt oss Brynäsare och visat alla vilka som är Sveriges bästa lag! Lite intervjuver och dylikt finnes i den här artikeln.

Lite annat som är tråkigt…

…men kanske inte så osannolikt ändå om man resonerar lite vettigt – lagkapten Andreas Dackell tvingas efter 614 matcher i världens finaste klubb sluta p.g.a. skadeproblem som förföljt honom denna säsong. Redaktionen lider naturligtvis med lagkaptenen men anser ändå att det är det anda rätta beslutet. Dacke har inte, ens som skadefri, riktigt det som krävs för att hänga med längre men undertecknad menar ändå inte att det blev en säsong för mycket utan snarare att just denna säsong visade tydligt att nu var det dags.

Dackes betydelse i BIF-tröjan kan inte beskrivas nog med ord, vi snackar i samma klass som Ove Molin och då fattar Ni alla hur stor han är! Guldet 1993 är givetvis peaken men även efter guldåret har flera framgångsrika år följt i BIF och NHL-laget Ottawa Senators. Dacke ger sin syn på saken den här artikeln och det är många kloka ord som sägs!

Vi får se om det blir någon fortsättning BIF på ledarhåll för Andreas men redaktionen säger:

Tack för allt Du gjort för Brynäs IF, Andreas Dackell! Vi Brynäsare glömmer inte!

I eftermiddag…

En ny fajt väntar i Karlstad! Med helt nya förutsättningar, som alltid i slutspelet! Danzbandzäcklena Färjestad BK darrar nu lite och det bästa beviset på det är att deras clown till lagkapten Rickard Wallin bölade ut i skvallerpressen om att FBK ”blir misshandlade av slutspelsdomarna” (?!). Men lille Wallin, det är visst inte så roligt längre nu när domarkåren tycks ha skärpt till sig och inte ger Er fördelar som Ni varit så bortskämda med?

Domarna håller en BRA upphöjd nivå så här i slutspelet och det finns inget att klaga på! Visst, de har missat en del situationer men det har varit rättvist fördelat åt båda håll och det är inget konstigt att ribban för toleransnivån höjs i just slutspelet. Det är enbart pinsamt att nu FBK grinar över den rättvisa som numera råder och att kaffesumpet inte längre kan gotta sig åt alla fördelar. Men så länge de fokuserar på helt fel saker så kanske det inte är så illa ändå…

Goda nyheter!!

Igår blev det äntligen klart – den vidrigaste av alla klubbar, Djurgårdens IF, får i fortsättningen plantera om sina babianträd från finrummet Elitserien ner till katakomberna i Hockeyallsvenskan! Glädjen är den näst största på hockeynivå (guld till BIF är naturligtvis värstingen) och jag trodde aldrig att jag skulle formulera denna mening:

Tack, lilla lillebror Leksands IF, för väl uträttat arbete igår!

Må alla gårdare få stanna nere i HA för en lång tid framöver! Må de få lösa biljett på just knätofsarnas misslyckade återtåg/pendeltåg/havererade motordressin i många år!

Var god tag plats, Apa IK!

DIF:s ”superlördag” kryddades dessutom med att det blev förlust mot IF Elfsborg i Fotbolls-Allsvenskans premiär…lycka är att vara Djurgårdare??😀

Nåja, vi lämnar nu DIF-skiten åt sitt öde oavsett sport…

Redaktionen fick som tidigare sagts stifta bekantskap med några Elitsupportrar på hemmastå i fredags. Flera av dessa reser idag till Karlztad. Flera av dessa kommer att avverka över 200 mil i resor för att stötta BIF! En annan kan bara beundra dem för all tid och alla pengar de offrar för Brynäs IF, hoppas att klubben vet att uppskatta dessa hardcore fans!

Nästa match: Färjestad BK-Brynäs IF (semifinal 4), Löfbergs Lila Arena, idag, klockan 15.00.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: