The Final Call

Så var man tillbaka då efter en tids uppehåll men så är det ibland när plikter i det privata livet kallar på en, då får man göra avkall.

Först och främst är det givetvis så vansinnigt skönt att den där finalplatsen äntligen är säkrad! Var är Ni alla nu, Ni som nästan var beredda att skratta tränare Tommy Jonsson i ansiktet när han i höstas deklarerade att det är guld som gäller 2012? Nu är vi i final och oavsett hur det går (men BIF vinner ju förstås!) så har nog rikets förstå-sig-påare satt sitt pinsamma garv i halsen.

Det är dock viktigt att koma ihåg det som vår målvaktshjälte tillika Berlinmur Niklas Svedberg sa i intervjun direkt efter semifinal 5:

Vi har inte vunnit något än!

Och det är så sant, så sant…

Men BIF är nu där vi vet att vi alltid hört hemma hur mörkt 2000-talet än sett ut innan! Samtliga grabbar ska en megaeloge för vad de har uträttat i världens vackraste dräkter! NEJ, det är inte bara Niklas Svedberg, Jakob Silfverberg och Calle ”Ironhook” Järnkrok som utmärkt sig. NEJ, det är inte bara några få spelare eller situationer man kan peka på om varför Sveriges finaste hockeylag Brynäs IF är i final. För JO, det är en helgenuin laginsats av samtliga inblandade i A-laget – från de som leder laget, via de spelare som kanske nöter lite mer bänk än övriga till de som krigar non stop ute på isen!

Något som också utmärker vårt gäng är den lojalitet som de visar upp och redaktionen tänkte faktiskt rikta in sig lite extra på en spelare som ger just lojaliteten i BIF ett ansikte. Inte för att de andra på något sätt är sämre men Jonathan Carlsson har verkligen gett BIF allt av sig själv i ett läge där många andra spelare skulle söka sig någon annanstans eller gnälla såväl internt som externt. En del minns kanske hur det var i höstas – Jonathan skulle inte få något nytt kontrakt med BIF och vad gör han då? Jo, stannar kvar i Gävle och tränar tålmodigt med laget ändå! Det lönade sig till sist då han fick komma tillbaka i truppen lagom till nuvarande säsong. Jonathan har fått sparsamt med speltid men gnäller ändå aldrig och väljer istället att ge 100% på träningar och på matcher när han får spela. Det framgår bl.a. här i en intervju med Tommy Jonsson vars artikel är mycket läsvärd!

Det är sådana som Jonathan Carlsson som visar vägen för lojalitet och lagkänsla!

Stackars små värmlänningar…

Det är tydligen svårt för Färjestad BK att hantera det faktum att de åkt ut i semin med buller och bång. Det har haglat av konstiga inlägg på Facebook och andra forum. Dessutom har laget självt lite svårt att erkänna att den enda egentliga anledningen att de åkte väck med 1-4 i matcher var att de hade oturen att skrinna på ett bättre lag. Bra, Bättre, Brynäs som vi alla vet! FBK kan inte riktigt erkänna det utan har, tillsammans med sina tunnelseende fans, valt att skylla på domare och ”filmande” Brynäsare. ”Offsidemålet” i sista matchen anses från värmländskt håll varit helt avgörande för semifinalen. Jo, eller hur..? Färjestad är det sista lag som ska gnälla över ovanstående ämnen då de själva prenumererat på filmstjärnor och partiska domslut genom åren och till skillnad från dem själva så blir inte deras lögner om BIF som filmare sanningar bara för att de tjatar vidare om dravlet!

Vill Du något, kaffesump?

Det känns så skönt att kunna det som vi Brynäsare fått höra så många gånger av annat löst folk inom ishockeyn, påtagligt ofta från Karlstadshåll:

Man kan inte leva på gamla meriter!

Lev med att Ni inte alltid är finalen självskriven och att det var ett gäng övermäktiga Brynäsare som satte stopp för Er!

När namnkriget var över, när tjatet om vem som borde få ha rätten att kalla sig för allmän idrottsklubb var över, när byskar och solnaiter gjort sitt mot varandra – så blev det till sist Skellefteå AIK som blev vår finalmotståndare. Inte originalet alltså, utan kopian. SAIK är ett av de lag som redaktionen inte känner något förakt eller avsky för, även om förståelsen för att AIK gör det infinner sig. En anledning till det kan vara att BIF och SAIK bara mött varandra en enda gång i SM-sammanhang, i semifinalen 1976 när BIF tog guld, och någon rivalitet lagen emellan har liksom inte lossat upp. Men nu är det final mot dem och då är de skit som alla andra, redaktionen ska göra sitt bästa för att kriga verbalt mot avarter som t.ex. Plissken. De kan kopiera namn, klubbmärke och färger hur mycket de vill från Solna och kanske få det att se bra ut – men de hade aldrig kunnat göra detsamma mot Brynäs IF utan att Hockey-Sverige garvat dem rätt i ansiktet. Skoterraggarna ska bittert få erfara vilka de har att göra med!

Lite njutning…

Djurgårdens IF har glatt oss alla med sin naturliga utgång från finrummet. Nu blir det till att ligga under skokartongerna och slåss i länsderbyn och dalasvängar. Har de tur så kanske lilla lillebror Leksands IF bjuder in dem i ett av sina kråkslott till havererande motordressiner som står kvar uppe i Leksand, vars station som av Trafikverket förkortas LSD, som ett monument över ett gammalt pendeltåg. Bye bye DIF, bye bye babianer!

Och knätofsar med Era fans på skvallerredaktionerna, kom ihåg – snart går BIF in på sin 53:e säsong i rad i högsta serien!

BIF Fotboll…

Redaktionen har inte glömt bort Er men Ni måste förstå – guldläge för hockeylaget tar stor uppmärksamhet nu. Men vi ses på Måsberget och tills dess så ska undertecknad kanske svänga förbi Motala och påminna Sveriges största supporter av IFK Norrköping om vad som hände 21 april 1974.

Ni som kallar Er äkta Brynäsare, gå in här och följ instruktionerna!

Nästa match: Skellefteå AIK-Brynäs IF (final 1), Skellefteå Kraft Arena, imorgon, klockan 19.00.

2 kommentarer till The Final Call

  1. Tomas / BP skriver:

    Jag skulle kunna säga mycket om Sanny Lindström, väldigt lite av det ser särskilt vackert ut i skrift men några ord från honom strax efter semiförlusten stod klar förtjänar han ,som en av få FBK-are, respekt för. ”-Förlorar man med 1-4 i matcher så har man mött ett bättre lag.”

    • Det är faktiskt sant! Samma sak gäller även Frögren och Sevc som står upp för sitt lag på exakt samma sätt som t.ex. Granström och gnäller sällan. De har min respekt!

      Gnällskallar som Wallin och psykfall som Hyvönen har det däremot inte…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: