Förbjud Silly Season under season!

Man vill bara nypa sig armen – hårt! Final 1 och 2 spelade, ställning 2-0 till BIF mot Skellefteå AIK! Kan någon vettig människa i allmänhet och/eller bloggare i synnerhet tala om för undertecknad hur man ska finna de rätta orden?

Vi har förnedrat SAIK i två raka på olika sätt, den ena gången genom att målmässigt köra över dem i deras hemmaborg och den andra gången genom att inte ge dem hela armen när de gavs lillfingret, istället kapades fingret i fråga skoningslöst i ett läge där låtsasgnagarna trodde det fanns en strimma av hopp.

Shit, det sistnämnda påminner faktiskt om skådespelaren Peter Habers läskiga roll i slutet av filmen Män Som Hatar Kvinnor – i detta slutspel har det hittills snarare handlat om Brynäsare Som Förnedrar Motståndare. För vi har ett lag! Just det, LAG – inte bara stjärnor som vi inte klarar oss utan. Vi har ett gäng hårda grabbar som är beredda att kliva fram när som det helst behövs, som är beredda att ta roller när det som bäst behövs! Därför är det idag omöjligt för redaktionen att peka ut en eller några spelare som bär fram Brynäs IF så här långt. Bara att istället gratulera tränare Tommy Jonsson och hans medarbetare i ledarstaben för att han är innehavare av en maskin, en lagmaskin! Vi får se om det räcker till ett guld om några dagar, det har gått bra hittills i alla fall.

Hittills…

För räkna aldrig bort SAIK! Har Ni förresten tänkt på att det är väldigt svårt att reta sig och irritera sig på detta mindre AIK? Ta bara tränare Anders Forsberg, svarar sakligt och trevligt på alla frågor i alla lägen utan att sprida massa onödig dynga omkring sig. Ett korrekt gentlemannauppförande helt enkelt! Det ligger inte i denna redaktions natur att berömma motståndare i onödan, särskilt inte i en final och särskilt inte med den enögdhet och rivalitetskänsla som undertecknad stolt poserar med. Men SAIK gör det svårt för redaktionen att använda sig av nämnda stridsåtgärder (hjälp, Plissken, vad ska jag göra??). Laget i sig gör inte heller något retfullt väsen av sig, de står bara upp för sitt lag som de ska göra precis som vi Brynäsare gillar att våra killar gör. Inga finska psykfall här inte, inga tränare som gnäller bittert.

Det finns andra som fixar den biten istället. Minns Ni det där sorgfulla kaffesumpet som avfärdades i semifinalen? Deras fans har svårt att svälja det faktum att de är no more denna säsong, vilket det här inlägget visar klart och tydligt! Snälla Jonathan ”Finnskogsskräcken” Granström – välj nu inte detta Färjestad BK som rykten elakt viskar om! Du har tampats med dessa hockeymördare i tre slutspel nu och borde veta därefter! När finalen är över så visa oss att du är en av oss även i fortsättningen. FBK och deras tunnelseende ”supportrar” står för allt det fula inom ishockey och Du vill väl inte vara ful med dem?

SÅ ska Du göra med Färjestad, Granström!

Fler elaka rykten…

Inte för att redaktionen anser sig ha bättre insyn om vad som är bäst för BIF men att inte vilja behålla Joachim Rohdin, om nu det stämmer, låter inte sunt! Ge Jocke chansen även i fortsättningen – han har visat att det behövs fler tuffingar i BIF än bara t.ex. Finnskogsskräcken eller Simon Bertilsson. I finalen har han också visat upp sig som en målskytt, så därför har undertecknad svårt att förstå hur han inte skulle kunna få plats även i fortsättningen med mer istid än hittill. Dessutom är det inte bara undertecknad som opponerar sig mot ett eventuellt avsked – engagerade supportrar har startat upp en sida på Facebook för Jockes fortsatta existens i BIF!

Jonas Nordquist får kanske inte heller fortsatt förtroende. Här om någon gång borde väl sportchefen höra vad fansen tycker innan beslut tas – det var ju bl.a. med ekonomisk hjälp från just BIF-supportrar som Nordan blev sportsligt rättrogen. Då är det också i sin ordning att finansiärerna får en röst i frågan!

Fast egentligen anser redaktionen att Silly Season borde vara olagligt för de klubbar om inte spelat färdigt i slutspelet än!

Åk nu upp till obygden imorgon och kör över Solna-wannabes som av någon oförklarlig anledning benämner sig själva som ”skoterraggare” med stolthet samtidigt som de har folk på sin hemmastå med mössor som det står ”MFF” på (?!). Ja, ni läste rätt – det finns skoterraggare i denna håla som inte skäms för att de håller på Malmö FF i fotboll! Identitetskrisen, vars ”identitet” delvis är stulen rakt av, är total i deras AIK-fantasier!

"Vi håller på (S)AIK..."

Se där, det fanns trots allt anledning att hacka på dem ändå…

Sen får den där Las Vegas-resan gärna bli av strax efter ett GULD-firande på söndag! Efter det så går det alldeles utmärkt att stödja BIF Fotboll i Division 4 i sommar…

Apropå stöd – våra Elitsupportar i bl.a. Kamratkompaniet och Brooklyn Tigers ger sig ut på en turne i helgen, först upp till Skellefteå och sedan ner till Gävle igen. Tack för att Ni finns, och för att Ni hjälpt till att skapa denna stämning som nu råder i Läkerol Arena!

Nästa match: Skellefteå AIK-Brynäs IF (final 3), Skellefteå Kraft Arena, lördag 14 april, klockan 15.00.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: