Något allvarligt fel är riktigt trasigt! *Edit*

Nej, redaktionen syftar inte på Debacle 2.0 i Skellefteå Kraft Arena igår utan kaoset kring biljettförsäljningen till morgondagens match i Läkerol Arena!

Igår klockan 22.00 släpptes biljetterna till medlemmarnas förmån att så möjlighet att förhandsboka innan försäljningen för alla började klockan 11.00 idag, så långt allt OK.

Men…

Hemsidan brakade ihop direkt och fick medlemmarna ett mail med en länk till Ticnet där man kunde förhandsboka. Förstå ens förvåning (och säkerligen många andras!) när de tog slut på några minuter! Va?! Kunde över 8000 platser bara ryka sådär på några minuter?? Flera medlemmar säger att de inte ens fick det där mailet med länken! På Facebook, där BIF gick ut med att medlemmar kunde köpa förtur, ställdes många frågor och rykten gick naturligtvis hejvilt t.ex. om att alla biljetter till morgondagens match var slut vilket leder till frågan – varför gick ingen från BIF ut på Facebook redan igår kväll och dementerade att det var helt slut? Först idag gick klubbdirektören ut här och dementerade att det skulle vara slut. ”Ett missförstånd, vi släpper biljetter klockan 11 idag” kommenterade klubbdirektören.

”Missförstånd” – jo tack, deluxe-varning på det missförståndet!

Men OK, fine! Undertecknad ställde sig snällt i Ticnets telefonkö i lagom tid för att nå en försäljare klockan 11.02 och vad får man för svar, tror ni? Just det – slutsålt!

Frågor som många vill ha svar på är nu…

 • Hur många biljetter fanns det egentligen att boka sammanlagt för medlemmarna under förtursläppet?
 • Kunde sponsorer roffa åt sig biljetter innan förtursförsäljningen startade och i så fall hur mycket?
 • Hur många biljetter fanns sedan tillgängliga för allmänheten fr.o.m. klockan 11.00 idag?
 • Varför gick ingen från BIF ut på Facebook och dementerade det som behövdes dementeras när ryktena gick som värst?

Just angående sponsorfrågan så vill redaktionen påminna BIF om att det är fansen i allmänhet och medlemmarna i synnerhet som ÄR Brynäs IF – inte några mediekåta sponsorer som vill åka gräddfil in i LA:s loger, en del av dessa utan att ens hålla på BIF! Visst, försvinner sponsorer så vi ett mindre bra ekonomiskt läge men utan fansen blir ishockey lika roligt som travsport en dimmig höstdag på Jägersro!

Undertecknad vill nu inte skrika ut saker som ”skamligt, Brynäs, ” ni borde skämmas”, ”avgå alla” eller något liknande men agerandet i den här soppan kan åtminstone beskrivas som lika tveksamt än Skellefteå AIK:s målvakt Joacim Erikssons insatser i finalserien! Riset är naturligtvis inte av den oförlåtliga sorten men berörda i BIF angående biljetthanteringen får i alla fall för stunden ta på sig den kritik som framförs.

Några som däremot förtjänar total förakt för sitt beteende är dessa ockrare som bunkrar upp förturbiljetter för att sedan försöka sälja dessa för tusentals kronor på Blocket! Då riskkapitalisterna i fråga förmodas vara medlemmar så kan man ju undra om de överhuvudtaget har någon skam i kroppen när de gör så här mot sina broder- och systersupportrar! Ni må vara medlemmar i BIF på pappret men några Brynässupportrar är Ni inte!

BIF har gått ut på sin sida här och varnar för köp av dessa Blocket-ockrare och vad som faktiskt kan hända om man blir påkommen, så Ni som tänker göra ett ”klipp” – tänk en gång till innan! Efter ris för hanteringen av biljettförsäljningen det senaste halvdygnet så ger redaktionen BIF rosor för att man går ut och varnar för ockrarna. Ris och ros, alltså!

Glädje ändå…

Undertecknad har nyligen i skrivande stund kommit över en biljett för gällande pris och vill rikta ett stort tack till två Elitsupportrar i Kamratkompaniet för hjälpen – Ni vet vilka Ni är!

Till sist…

Brynäsportalen brukar länka denna blogg till Facebook (Tack BP, för hjälpen!) så verkar det på en del kommenterar som att några tror att Brynäsredaktionen är en del av Brynäs IF. Så är det inte! Redaktionen har ingenting med BIF att göra vare sig i hockey eller fotboll – denna blogg är skapad av en supporter för supportrarna!

Vi syns i LA – nu ska bucklan hem efter 13 år på villovägar!!

*Edit* Klubbdirektör Hans-Göran Karlsson svarade på några av frågorna här idag efter att detta inlägg publicerades.

Nästa match: Brynäs IF-Skellefteå AIK (final 6), Läkerol Arena, imorgon, klockan 19.00.

4 kommentarer till Något allvarligt fel är riktigt trasigt! *Edit*

 1. Robin skriver:

  Sponsorer kunde få biljetter långt innan igår. Finns bilder på sponsorbiljetter till match 6 på nätet som är fotade för en vecka sedan.

 2. Pär Gezelius skriver:

  Snacka om att jag är besviken…det låter ju jävligt fint i informationen man får som medlem… -förtur vid biljettsläpp.. tjena. Nästan 4 timmar jobbade jag stenhårt för att få tag på biljetter.. -lång näsa var det enda jag fick. Nu får man väl vara glad om man får en andra chans att se sitt älskade Brynäs i en finalserie igen, fyller 50 nästa år och med den intensiteten Brynäs har slagits om guldet så kanske det blir av innan pensionen..
  Och H-G Karlsson, ”tekniska problem är inget vi kan råda över” ..BS säger jag, det går att lägga lite mer dimension på servrarna och man kan lägga upp en plan för det som har hänt vad fan trodde dom..? ..att Gävle och övriga Sverige skulle ligga hemma och se det på TV.. Informationen på hemsidan om biljettsläpp etc har fan varit obefintlig, bedrövligt är ordet. Hoppas dom lär sig nåt av det här.

  En sjukt besviken medlem i Brynäs IF

 3. BankOnPlank skriver:

  Grattis! Och tack😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: