No more skoterraggare!

Ja, redaktionen vet! Fotbollen är igång och borde vara först på tapeten men den just påbörjade fåniga säsongen har kickat igång vilket gör det svårt att släppa hockeyn. Medan spelarna glassar omkring i Las Vegas, VM och på operationsbord så jobbar sportchef Michael Sundlöv i full maskin då hans högsäsong just har inletts – Silly Season!

Dä int kul å va skoterraggare…

Det fattade Mats ”Lalalala” Lavander redan förra året och fler som tröttnat på att försöka locka till sig brudar med vinterredskap har nu joinat Mats till Mästarklubben Brynäs IF – forwardsen Johan Harju och Sebastian Enterfeldt! Välkommen tillbaka till Hockeyhufvudstaden, säger vi till Sebastian, och välkommen ner till det hockeycentrum som Du troligtvis saknat under karriären, Johan! I just Johans fall så är det extra positivt att ta del av de krav som han ställer på sig själv, eller vad sägs om det här citatet till Norrländska Socialdemokraten:

”Jag ska absolut vara en av de ledande spelarna”

Johan Harju

Där ser man en som fattar vilka krav som gäller när man joinar ett mästarlag! Varken i Johan eller i någon annan kan vi hitta en fullgod ersättare till Jakob Silfverberg men tomrummet efter forwards som drar till andra sidan pölen måste fyllas och redaktionen är övertygad om att Johan är en av de rätta männen för uppgiften. Så Lavander, Du vet vad Du har att göra – jobbet som guide i Hockeyhufvudstaden Gävle är Ditt för ett tag framöver! Redaktionen passar därför på att lugna Bättre Hockey med att Er förra stjärna INTE hamnar i Skellefteå AIK utan i hockeyns finest, bra va!

Sebastian är en annan forward som har till uppgift att fylla tomrummen som tillkommit. Han behöver ingen guide för han är från stan! Efter fem års utflykt eller vilsen hockeyresa om man så vill så har sonen kommit hem igen! Men det är ju så att vissa behöver se sig om här i världen innan man lär att förstå att hemma är bäst. Välkommen hem igen, Sebastian!

Sebastian Enterfeldt

Värvningarna av dessa två ovanstående är kloka drag! De kommer ju från Luleå HF som vann serien storstilat, måste man faktiskt erkänna. Men nu går de från att vara seriesegrare till att bli en del av de regerande Svenska Mästarna och det ska bli mycket intressant att se hur de iklär mästarrollen, laget som alla kommer att vilja slå nästa säsong.

Ja, just det ja…

Redaktionen vill påminna alla lillebrorsfanatiker att BIF går in på sin 53:e säsong på raken i högsta serien! Sorry, alla Bajenleksingar, but it’s a fact!

Nog om det…

En som var på väg bort ryktesmässigt men som inte lät sig lockas av Färjestad BK:s locktoner är Sebastian Lauritzen. Han har förstått värdet av att stanna kvar och njuta av gott kaffe samt vara mästare istället för att lockas av odrickbart kaffesump till en håla vars hockeylag är kända för att göra processen kort med folk som av misstag väljer att flytta dit. I Brynäs får man chansen, som en av våra f.d. tränare klokt sa nyligen. Hoppas nu bara att Sebbans beslut sänder positiva signaler till redaktionens absoluta favoritspelare Jonathan ”Finnskogsskräcken” Granström. Du hör hemma i BIF och ingen annanstans, Granis!

Finnskogsskräcken, alldeles för bra för FBK!

Att Jonathan Carlsson inte skulle få förlängt i BIF slog väl knappast ner som en bomb. Jonte räcker helt enkelt inte till riktigt och redaktionen önskar därför honom lycka till Timrå IK utom när de möter BIF. Det vi kommer sakna främst hor Jonte är hans orubbliga lojalitet för den klubb han representerar, där har TIK dragit en vinslott! Däremot frågar undertecknad sig om det är så klokt att släppa iväg Joachim Rohdin till samma klubb. Men vi hoppas att sportchefen m.fl. i BIF vet mer än vi andra vet för i finalen och stora delar av serien så visade sig Jocke vara en lovande spelare på uppgång, åtminstone vad vi fått se live i alla fall!

Nåväl, det börjar ju ta riktigt positiv form inför 2012/2013 – bra jobbat så här långt, sportchefen! Till tränarupptakten inför premiären i höst så förväntar vi att tränare Tommy Jonsson bara har en favorit till guldet 2013: Brynäs IF!

Fotbollen, ja…

OK, ta nu och slicka såren såren efter den usla premiären och visa järboarna att Ni inte hör hemma så långt nere som i Division 4. Vi ska tillbaka till trean igen!

Nästa match: Järbo IF-Brynäs IF, Järbo IP, fredag 4 maj, klockan 19.00.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: