Överpriser och ett dassigt lag långt ner i divisionerna…

Vad har hänt med BIF Fotboll? Vad är det som gått så fel? Och NEJ, redaktionen syftar inte enbart på den urusla inledningen i Division 4 utan även det fria fall som har rått i klubben sedan degraderingen från Division 2.

Vi återkommer till det…

Men först lite hockeykängor till dem som förtjänar det – Svenska Ishockeyförbundet är förmodligen de sämsta arrangörerna i alla kategorier genom tiderna! I det VM som pågår i Sverige så har förbundet lurat i sig själva att ishockeyn säljer sig självt genom att begära hutlösa ockerpriser för biljetterna. Vad sägs om 1495 spänn (!!) för EN plats i matchen Sverige-Tyskland? Hur lockande kan det vara att punga ut 395 spänn styck för de bästa platserna i matchen Norge-Italien? Skäms de inte på förbundet eller är de bara okunniga? Men redaktionen bjuder på några påminnelser helt gratis utan ocker…

  • Vanligt folk har INTE råd att acceptera ockerpriser. T.o.m. delar av överklassens medborgare tvekar!
  • Hypen kring 1980-talets största skrytbygge Stockholm Globe Arena, senare döpt till Globen som ändå var namnet i folkmun, numera Ericsson Globe Arena men dock fortfarande Globen i folkmun, dog bara ett år efter invigningen 1989 vilket är över 20 år sedan!
  • nära till Norge är det inte från Stockholm, så många norrmän bor inte i och kring Stockholmsområdet och populärt är inte ishockey i Norge för att Globen ska invaderas av ”hockeytörstiga” norska fans trots hutlösa priser! Och då har vi inte ens nämnt samma förutsättningar kring Italien

Sist men inte minst så måste det påminnas att ishockey-VM är det enda VM i hela världen som spelas utan VM-status, d.v.s. att turneringen aldrig av olika anledningar får de bästa spelarna till respektive landslag. T.o.m. en sådan skitsport som bandy är bättre på det!

Med detta som skrivits ovan så tycker alltså förbundet att det är helt i sin ordning att ta betalt fyrsiffrigt för EN biljett till EN match i VM! Men det är också förklaringen till att publiksiffrorna sällan blir mer än fyrsiffriga…

Svenska Ockerförbundet?

Glädjeämnen blandat med lite oro…

Jonas Nordquist blir kvar i BIF, det glädjer oss alla som följt hockeylagets resa till det GULD som inkasserades 19 april! Skönt att det löste sig där då det faktiskt fanns indikationer på att Nordans saga i BIF var all.

Därför är det med en klump i magen som man varje dag går in på såväl hemsidan som lokalblaskorna för att se om det hänt något, förhoppningsvis i positiv väg, med Jonathan ”Finnskogsskräcken” Granström. Elaka rykten placerar vår främsta krigare hos danzbandzäcklena Färjestad BK i det odrickbara kaffesumpets huvudstad, det får inte ske! OK, det nuvarande kontraktet med BIF är utgånget så det är ju inte någon Robert Rosen-karusell det handlar om men en flytt till FBK skulle ändå ge en liknande känsla. Det är just nu dödstyst kring Finnskogsskräcken och undertecknas hoppas, hoppas, hoppas att orsaken till det är långa förhandlingar som leder till att han stannar kvar där han hör hemma – Brynäs IF!

Så var det sorgebarnet då…

Jobbigt, jobbigt nu…

Fotbollslaget, hur är det fatt egentligen? 0-3 hemma mot Årsunda IF har nu följts upp med 1-5 borta mot Järbo IF! Var är Era ambitioner att ta Er tillbaka till Division 3 igen, vad är det som har hänt med BIF Fotboll – inte bara nu utan även genom åren! För inte så länge sedan var Ni i Division 2 och det fanns hopp för att Ni snart skulle nå Division 1.

Snälla någon, 1974 spelade BIF i Allsvenskan – hur har det kunnat gå så vansinnigt fel sedan dess? Hur har ett sådant färglöst och tråkigt mähägäng som Gefle IF kunnat seglat ifatt och blivit stadens främsta fotbollsrepresentant medan stadens enda klubb med meriter huserar nere i fyran?? Frågorna är som synes många, och svaren..? Ja, får vi någonsin svar på dessa? Det är med delvis avundsjuka och delvis beundran som man tittar på klubbar som Ljungskile SK och IK Brage – vilka resor de har gjort! Ljungskile kom från ingenstans längre ner än var BIF är nu och sprang iväg rakt genom seriesystemet upp till Allsvenskan. Brage spelade i Allsvenskan, föll brutalt ner i skiten och spelade faktiskt i samma Division 3-serie som BIF ett tag för att sedan rycka upp sig och befinner sig nu i Superettan.

OK, det är inte rimligt att begära att BIF ska vara allsvenskt 2017 men hos Brage och Ljungskile har det funnits visioner och en urstark vilja att komma tillbaka och det har lett till att de kunnat kliva förbi resten som stannat på sin resa. Den visionen önskar redaktionen att BIF kunde ta till sig. Vår klubb har gett staden Gävle ett SM-guld – är det då rimligt att meritlösa Gefle IF sitter i förarsätet? Är det tillfredställande att se hur Brynässupportrar i hockeyn byter om till blekblå och/eller skitvita fotbollströjor när det vankas allsvensk tråkfotboll på Strömvallen?

Sandvikens IF 2 kommer på besök till Måsberget på torsdag, visa nu att Ni vill tillbaka till trean och plocka fram Brynäshjärtat! Segerrusiga och guldfirande hockeyfans – Ni glömmer väl inte att stödja Ert fotbollslag också?

Apropå det – alla vet vi ju att vårt Brynäs IF, världens främsta och finaste klubb, fyller 100 år på lördag 12 maj! Det firar BIF Hockey med att bjuda in till fest i Läkerol Arena klockan 11.00-15.00. Missa inte det nu!! Läs mer här om programmet för dagen.

Vad kanske inte alla vet är att BIF Fotboll också ställer till med jubileumsfest, närmare bestämt 30 juni. Platsen är givetvis Måsberget och det blir barnkalas på dagen för att senare gå över i vuxenfest. Om Du kallar Dig äkta Brynäsare så joinar Du naturligtvis denna fest med samma entusiasm som hockeyns dito nu på lördag!

Stöd BIF i ishockey och fotboll!!

Nästa match: Brynäs IF-Sandvikens IF 2, Måsberget, torsdag 10 maj, klockan 19.00.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: