Nicklas Lidström

I vanliga fall brukar denna Brynäsenögda redaktion inte hylla icke-Brynäsare i onödan men väljer idag att göra ett undantag.

Nicklas Lidström, Sveriges odiskutabelt bästa ishockeyspelare genom tiderna, meddelade idag att han lägger av med hockeyn.

Lidas karriär och insatser som spelare kommer ingen annan svensk i närheten av och frågan är om någon någonsin kommer att göra det? Han har haft en outstanding tid i NHL-laget Detroit Red Wings där han vunnit 4 Stanley Cup, 1 Conn Smythe Trophy (bäst i slutspelet) och hela 7 Norris Trophy (bästa back). Just de där Norrisutnämningarna visar att Lidas inte bara är den bästa spelare vi någonsin haft i vårt avlånga land utan att han också är en av världens bästa backar någonsin! I landslaget gick det också bra – vad sägs om 1 VM-guld 1991 och 1 OS-guld 2006 där han dessutom fick äran att avgöra med sitt 3-2 mål mot Finland efter snygga framspelningar av två andra från den gyllene generationen, Mats Sundin och Peter ”Foppa” Forsberg. Men ingen av de två är större än Lidström!

Skador? Ha, Lidas skulle behöva ta studier på universitetsnivå för att lära sig vad det ordet ens betyder! Däremot är ordet ”tillgänglighet” något som han innehar expertkunskaper om då han alltid varit en ödmjuk person som tagit sig tid för alla som velat nå honom, allt från okändisar till de mest frågvisa journalister, vilket har gjort honom älskad och uppskattad av hockeyvärlden. Staden Detroit i allmänhet och Red Wings i synnerhet blir nu en megaprofil fattigare när Lidas flyttar hem till Sverige.

Ska vi nu anmärka på något om denne backhjälte så är det naturligtvis att han aldrig har spelat i Brynäs IF. Men undertecknad antar att ingen är perfekt… 😉

Tack för allt Du har gjort för ishockeyn, Nicklas Lidström!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: