2012 och 2013 – skilda världar

Redaktionen gör nu ett nytt försök att skapa liv i Brynäsredaktionen med hopp om att kunna återkomma med längre inlägg en gång i veckan och några kortare så kallade ”inflikar” när det behovet tränger på. Vi får se.

Till saken…

Snacka om att vi kan se skilda världar på Brynäs IF Ishockey anno 2012 och så här långt in på 2013. Ungefär som TV4:s före detta såpa vid samma namn Skilda Världar, som Röda Linjen i Stockholms tunnelbana som tar dig från betonggetton i ena änden mot överklassområden i den andra, som från fina Läkerol Arena till luftslottet Tegera Arena…ja, diffen emellan känns avgrundsdjup och vi summerar.

2012

Det var ju året som Jorden skulle gå under, var det inte så många sa? 21 december var datumet för katastrofernas katastrof, det skrevs domedagsartiklar hit och dit, folk åkte till något ställe i Frankrike då orten i fråga (minns inte namnet) tydligen var det enda stället man kunde gömma sig på. Ja, ojojoj vilket lidande det skulle bli! För oss Brynäsare, sportens enda rättrogna, syntes inte skymten av någon katastrof. Nej, 2012 var ett enda stort lyckorus för vår del, eller vad sägs om följande lista:

 • Johan Larsson vann, som lagkapten, VM-guld med juniorlandslaget i januari.
 • BIF firade 100 år som förening (och vilket firande det blev!).
 • BIF vann sitt 13:e SM-guld 19 april!
 • Djurgårdens IF åkte ur Elitserien, må de aldrig komma tillbaka.
 • Hockeysektionen uppvisade ett ekonomiskt plusresultat på mer än 14 miljoner kronor, vilket gör att BIF:s egna kapital nu uppgår till 25 miljoner kronor!
 • 100-årsfirandets final 8 december – förfest, utematch på tillfälliga Gävlebocken Arena utanför LA mot Timrå IK (vinst 3-0) och sedan efterfest på det.

 

Det är ingen underdrift att påstå att 2012 förmodligen är det bästa Brynäsåret någonsin! Undertecknad kommer nog inte att få uppleva något liknande år igen. BIF med all personal ska ha ett supercred för ett 100% succegenomförande av föregående år. Naturligtvis toppades året av SM-guldet 19 april, ingenting kan slå det!

2013 (än så länge)

Så vem kunde tro att detta års första två månader skulle bli en sådan betongkepsaktig baksmälla? Firade A-laget verkligen så hårt förra året? Nåväl, resultatmässigt känner vi supportrar oss riktigt pissade i ansiktet av ett så kallat lag som, förutom de sista omgångarna, visade upp noll i inställning, kampanda, vilja och uppenbarligen ordentlig träning! Det må vara att BIF förlorat spelare som betydde otroligt mycket för klubben under guldsäsongen men så här stor skillnad och så illa kan det ju bara inte få vara egentligen! BIF fick, istället för målsättningen topplacering, slåss för att överhuvudtaget komma till slutspel. AIK blev våra konkurrenter om den platsen och var nära att sno den från oss också! Gnagarna visade upp allt det där som BIF hade noll av, ända till vi till sist möttes på Hovet 3 mars. Då klev BIF äntligen ut och visade vad man faktiskt har att ge, vann matchen och därmed också slutspelsplatsen åt oss.

Även om vissa har kämpat mer än andra så får hela laget klart underkänt då ishockey trots allt är en lagsport!

Inte lika kul 2013…

Det enda som egentligen roat oss, fast man också blev irriterad över, är en viss vd från Småland och dennes utspel om BIF. Redaktionen har därför snart en ny uppdatering av Andra lag och vad man tycker om dem på gång. Skarpsinnade personer kan säkert gissa vilken klubb…

Efter att A-laget som sagt pissat oss fans i ansiktet i stort sett två månaders tid så har de nu chansen att i kvartsfinalen visa vad de går för, vilken kvalitet som laget faktiskt består av. En god nyhet är också att nästan alla på skadelistan är på väg tillbaka, dock inte Simon Bertilsson.

Nu väntar en stenhård kvartsfinal mot våra f.d. finalmotståndare Skellefteå AIK, som vann Elitserien i överlägsen suverän stil! Det var längesen man såg ett lag tokdominera ES totalt som SAIK gjorde denna säsong och det är bara att lyfta på huvudbonaden för det. I slutspel börjar dock allt om på nytt och de såväl 2011 som 2012 års seriesegrare har bittert fått erfara det när de blivit utslängda av sina val av motståndare. Redaktionen anser att BIF har ett alldeles ypperligt tillfälle att föra traditionen vidare in i år 2013. SAIK var tydligen helt eniga och säger sig ha valt oss tidigt och då säger undertecknad som Robin Jacobsson så underbart sa om att SAIK valt BIF – Bring it on!

Matchprogram kvartsfinalen (fyra första):

Skellefteå AIK-Brynäs IF, tisdag 12 mars, klockan 19.00

Brynäs IF-Skellefteå AIK, torsdag 14 mars, klockan 19.00

Skellefteå AIK-Brynäs IF, lördag 16 mars, klockan 16.00

Brynäs IF-Skellefteå AIK, måndag 18 mars, klockan 19.00

Det finns faktiskt EN sak som inte förändrats ett dugg vare sig 2013, 2012 eller tidigare år: BIF:s Elitsupportrar! Som reser land och rike runt så mycket för vårt lag att ett abonnemang hos Cmore känns som bortslösade pengar, som sjunger oavbrutet match efter match, som lägger ner tid och pengar på flaggor, pins, dekaler m.m. –  Ni vet vilka Ni är och Ni ÄR verkligen Brynäs IF!

Mot kvartsfinal, nu kör vi! Vi är Svenska Mästare, vi ÄR guld, vi är svensk ishockey, vi är Brynäs IF!

 

6 kommentarer till 2012 och 2013 – skilda världar

 1. Tomas / BP skriver:

  Nämen hej, vad kul att du är tillbaka! Brukar faktiskt kika in här med jämna mellanrum i hopp om något nytt o äntligen kom det. 😉

  • Ja, man måste ju försöka få tummen ur det där berömda bakstället någon gång. Men det har varit lite motigt och trögt…

   • MN skriver:

    Lite mer fibrer i maten kanske gör att det inte blir så trögt när du försöker få ut tummen. Nu tillhör jag motståndlägret i denna kvartsfinal, men icke desto förty är det trevligt att se att du hittat till tangentbordet.

   • Frugan säger också att det där med fiberhavregrynsgröt ska vara nyttigt för knopp och själ. Får väl underkasta mig tortyren i hopp om bättring… 😉

 2. Gavlebocken skriver:

  Fyfan så gött att se att bloggen är uppe igen! Hoppas på frenetisk aktivitet under hela slutspelet.

  Forza BIF!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: