Lika inför lagen?

Nog för att redaktionen är enögd men det är svårt att säga något annat än att Skellefteå AIK känns bättre i allt än Brynäs efter kvartsfinalens två första matcher, ibland mer och ibland mindre, men ändå. Men det här hänger vi ändå inte läpp för utan ser istället fram emot att BIF åker upp till Byskehallen och inleder början till stekvändning på den här historien.

Vi riktar istället in oss på de straff som vår Robin Jacobsson och Linköping HC:s Carl Söderberg fick för sina tilltag i kvart. OK, det var inte snyggt gjort av Robin och innan någon skriker för högt över det resonemanget så kan vi ju alltid ställa oss till hur vi Brynäsare hade reagerat om det varit en av våra som drabbats på samma sätt…

Vad som däremot upprör redaktionen är följande – endast en av de två ”brottslingarna” hade ett uppsåt med sin gärning och det är ju ingen konst att räkna ut vem av dem det var. Robin får sex matchers avstängning och, OK då, det får han ta. Söderberg får sju matchers avstängning och så långt, allt rätt. Men tre av Söderbergs matcher samt två av Robins matcher omvandlas till böter och vad böter betyder för Elitspelarnas plånböcker är att jämställa med om en vanlig knegare skulle slarva bort en hundralapp. Så då får de båda alltså fyra matchers spelförbud, trots att den ena försökt skada sin motståndare allvarligt och sedan nästan hånfullt försöker vifta bort händelsen efteråt medan den andra skadade sin motståndare olyckligt och också är ångerfull efteråt. Vad är det för bedömningar?!

HV71:s tränare Ulf Dahlen menade att vi alla ska behandlas och dömas lika, oavsett om man är en superstjärna eller inte och det är helt riktigt. Disciplinnämnden resonerar tydligen inte likadant och det står klart att spelarna inte är lika inför deras lagar!

Uppenbarligen inte lika som Söderberg inför lagen

Till sist vill redaktionen ge BIF:s hemmastå en stor eloge för att de, likt A-laget, aldrig gav upp utan gav järnet på läktaren. Ni hördes rakt ut i TV:n! Snart så ska det belöna sig spelmässigt också…

Nästa match: Skellefteå AIK-Brynäs IF (kvartsfinal 3), Skellefteå Kraft Arena, lördag mars, klockan 16.00.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: