Hey Ladies!

Redaktionen ber vårt Damlag om ursäkt för den ickeuppmärksamhet som de fått! Ändå har de, för en gångs skull, kämpat sig till final på ett underdogvis som vi inte riktigt är vana vid. Lilla lillasyster Leksands IF tilläts i kvartsfinalen störa ordningen i deras borg men hemma i Gävle var det inget snack – tjoflöjt och väck med knätofsarna! I semifinalen väntade Modo Hockey och det var en betydligt tuffare utmaning. Men vi fick vår revansch efter den tunga och oväntade finalförlusten förra året, och det var ju skönt att även årets favoriter fick känna på hur det är att ändå bli utmanövrerade – hej då, Foppaland!

Idag, på Hovet, är det AIK som gäller – serietvåan i Riksserien får gälla som favoriter och även här är BIF underdogs. Det passar med andra ord utmärkt att våra brudar slår på Gnaget underifrån. AIK är ett lag som BIF haft svårt för, även när vi tokdominerat serien. Det får gärna bli ett slut på de svårigheterna nu, fyra SM-silver på raken är alldeles för många. Ta nu tillbaka toppen där Brynäs hör hemma. AIK är hockey, hockey är AIK!!! är groupien som får trösta sina flickvänner efteråt.

Det surras också om att såväl rättrogna Brynäsare som gnagare ska stötta sina lag ikväll. Ni minns väl hur BIF:s herrar inför deras publik på Hovet skickade väck dem från slutspelet med dunder och brak? Nu kan våra damer blåsa kolsäckarna på ett guld också! Haha, kom just på att Gnaget inte alls anser att de spelar på hemmaplan (?!). Nänä, försök med den bara – det är trots allt en aning närmare till Skanstullsbrons södra sida från Ritorp än från Läkerol Arena, va..?

För er som inte kan bevittna fajten på plats så rekommenderas SVT1 som sänder årets final.

Sen vill redaktionen avsluta med lite killsnack genom att meddela att U16 och J18 så här långt är framgångsrika i slutspelen så vi ställer guldhopp till dem också!

Kör över gnagiskorna och ge oss Brynäs IF:s 15:e guld genom tiderna!

Nästa match: AIK-Brynäs IF (damfinal), i eftermiddag,  JA, det är NI kolsäckar som har hemmaplan på Hovet, klockan 15.30.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: