Mindre än en månad kvar – stort vs smått

Ja, idag är det inte ens en hel månad kvar till SHL-premiären! Med tanke på att vi möter lilla lillasyster Leksands IF i första matchen så passar det bra att just idag påbörja lite det rivalitetspinkeri som redaktionen återkommer med då och då inför slaget.

Så gick knätofsarna upp till sist då efter sju år och oändligt med bedrövelser och hybrisen har inte låtit vänta på sig. Vi har ju alla fått ta del av hur de först pratade om att få möta oss på Tele2 Arena inför 35000 åskådare. Sen började de fantisera duktigt om att få möta AIK på Friends Arena inför 65000 åskådare. Som leksing flyger man tydligen högt och det är därför kraschlandningarna blir extra hårda. Försäsongens första match mellan storebror och lillasyster ägde rum i Sandviken och på ett väldigt onödigt vis så gav BIF bort bonuspoängen till dem efter straffavgörande. Det är givetvis inte acceptabelt alls men heller inte värre än att vi lätt kan borsta bort skiten från våra rödgulrandiga axlar. Leksingarna däremot firade som om de vunnit guld och det är här vi kommer in på skillnaden mellan oss och dem – skillnaden mellan en storklubb och ett blåbärsgäng.

När firar vi Brynäsare ordentligt? Riktigt ordentligt alltså? Jo, när det finns anledning till det och den anledningen är en enda: SM-guld. Då firar vi, då festar vi sportsligt rättrogna så det står härliga till, då är det party! Det sägs att det bor en del knätofsar i Hockeyhufvudstaden och då hoppas redaktionen innerligt att dessa var ute på stadens gator kvällen den 19 april 2012 för att få en glimt om hur, när och varför en storklubb firar.

Leksingar behöver inga stora anledningar till att fira för fulla muggar och vem vet, kanske är det en av anledningarna till att det har varit lite skralt i klubbkassan på sistone (redaktionen återkommer i det ämnet i framtida inlägg)? Fast OK då, visst kan väl även vi Brynäsare förstå att lyckan var stor hos dem när de gick upp i högsta serien i våras men den energi i firandet, och medias gulligullbevakning, såg man inte ens hos Skellefteå AIK när de blev svenska mästare. Och så håller det på – segrar i träningsmatcher räcker för att guldtårarna ska börja rinna hos dem. För dem är årets SHL-premiär att likställas vid en guldfinal, för oss är det en något hetare premiär än vanligt.

När man tänker Brynäs IF så tänker man stort, guld och framgångar. När man tänker Leksands IF så går det inte annat än att tänka i väldigt små banor, klubben ger litenheten ett ansikte och det senaste guldet är över 14000 dagar gammalt. Så är verkligheten, knätofsar – Storklubb vs blåbärsgäng.

Deras våta dröm – vår verklighet!

Redaktionen återkommer med fler inlägg om den omtalade premiären där rivaliteten får fortsätta sprudla.

*EDIT! Detta inlägg väckte lite reaktioner hos leksingarna på Svenska Fans. En av dessa tror tydligen att bilden överst ”Leksand vs Brynäs” tyder på att undertecknad undermedvetet egentligen ser knätofsarna som ”Stort” och tvärtom med BIF. För denne förvirrade person kan redaktionen berätta att anledningen till att Ni står först i den bilden helt enkelt beror på att Ni är hemmalag i premiären. Så enkelt var det, redaktionen ber att få gratulera nämnda knätofs för att denne nu är en visdom rikare.

Nästa match: Leksands IF-Brynäs IF, Tegera Arena, lördag 14 september, klockan 16.00

6 kommentarer till Mindre än en månad kvar – stort vs smått

 1. Thomas skriver:

  Taskigt kaffe Tomas Di Leva!!!!

 2. Davemaster (LIF) skriver:

  Kul att tugget är igång. Givetvis ska det firas något otroligt när ett lag går upp med de förutsättningarna vi hade och efter alla år av kämpande. Det är en sak att kriga om att sitta på tronen och en annan att kriga för sitt liv. Det är väl därför vi förknippas med hjärta och passion trots all kamp medan Brynäs känns hyfsat ljummet, i alla fall från min synvinkel. Och varför verkar Sundlöv vara på jakt efter alla gamla leksingar?

  • Som svar på din sista fråga: För att göra folk av dem, för att göra vinnare av dem. Och vi kan ju konstatera att det gått rätt så bra hittills, eller hur? Så om det känns ”hyfsat ljummet”…ja, då är Leksand avsomnat innan det ens har börjat. Jag gratulerar dig till två saker – 1. Äntligen en knätofs som förstår vad rivalitet handlar om! 2. Du har rätt angående våra olika krig, vissa sorter är avsedda för vissa klubbar. Vi Brynäsare är glada över att vi har vårt…

 3. PROZAC skriver:

  Trevligt å se de små gnabbas med varandra. AIK kommer dominera Er på såval DAM som herrsidan. IGEN. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: