TACK!

Stort tack till samtliga spelare i Brynäs IF:s A-lag som gjorde livet surt för knätofsarna! Stort tack till BIF:s underbara klack som stöttade sitt lag på ett förtjänstfullt sätt – Brynäs Support Gävle, Kamratkompaniet med tillresta supportar, ni gav oss TV-tittare gåshud.

Andreas Thuresson har redan roffat åt sig titeln ”säsongens målgest” genom att jubla duktigt framför Leksands klack. Det var ett statement – knätofsarna får inget gratis i SHL! De har snyltat tillräckligt på Hockey-Sverige nu. Redan 1975 fick de ett SM-guld till skänks när det egentligen runnit ur händerna på dem. I år har de fått 50 miljoner kronor i skulder avskrivna, en trottoarkant har sålts till förmån för dem och slutänden kunde knätofsarna avancera till SHL i ett läge där vilket annat lag som helst hade blivit nedslängda till Division 1. Som surt grädde på moset kunde de sedan, tack vare ovan mygelfasoner, visa upp ett eget kapital på 18 miljoner kronor (!!). Vidrigt är det, och därför bestämde sig våra hockeykrigare att det nu fick vara slut med snyltandet från dalahåll!

Till skillnad från de kommunalanställdas medgångssupportrar så höll vår klack, som var hälften så stor som knätofsarnas, jämna steg och överröstade också sina motståndare till och från – i deras hemmaborg. Brynäsarna höll dessutom igång hela matchen till skillnad från Leksand (leksing tills jag dör?!).

Summa summarum – klockren seger på plan och på läktaren. Tack, alla!

Nästa match: Brynäs IF-Skellefteå AIK, Läkerol Arena, tisdag 17 september, klockan 19.00.

2 kommentarer till TACK!

  1. Frank skriver:

    Intressant att klaga på Leksands ekonomi, när det nyligen visade sig att Brynäs skriver av sin arena på, visst var det väl 50år?!? Svårt att se hur den ska vara nåt att ha då.

    • Hej på dig, Frank!

      Innan jag överhuvudtaget kan uttala mig om Ditt påstående, då jag inte själv har sett och därför kunnat tagit del av liknande, så får Du gärna uppge var Du har hört det. Tack på förhand!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: