Ett steg tillbaka

Trots ihärdiga försök så har redaktionen sedan en lång tid tillbaka misslyckats totalt med att hålla bloggen vid liv. Anledningarna till det är flera och samtliga pockar mer på undertecknads utrymme av tid. Därför beslutar jag att inte lägga ner bloggen, men jag väljer att ta ett steg tillbaka på obestämd tid. Dock görs inte samma misstag om som förra gången, då det lovades comeback hit och dit i stor stil och framför allt så raderas inga inlägg som det på ett hjärnblödande sätt gjordes sist. Nej, denna enmansredaktion tar enkelt en time-out utan några som helst löften om vad som sker i framtiden.

Men redaktionen gör ingen sorti utan några konstateranden. Here we go…

  • Vårt hockeylag har, med den trupp man innehar samt de skadeproblem som aldrig slutar förfölja oss, gjort en skaplig säsong så här långt. Det finns förhoppningar på att laget fortsätter som det löpt på så här långt, minst, och kanske t.o.m. förbättrar förutsättningar när/om skadeproblemen slutar vara stora problem.
  • Skadebiten förtjänar dock en egen kolumn – är BIF Hockey dåligt tränade eller är vissa av våra spelare gjorda av glas? Notera att det mångt och mycket är samma namn som återkommer till sjukstugan med jämna mellanrum och hänger det ihop med dåligt handhavande av fysik och hälsa under sommarsemestern så måste en del ställa lite större krav och ansvar på sig själva.
  • Efter några miserabla år så avancerar BIF Fotboll äntligen i seriesystemet – nästa år spelar våra svartfötter i Division 3 och redaktionen saluterar dem! Är detta en vändning vi nu skådar, som i framtiden kan ta oss tillbaka ända upp till Division 2 inom en snar framtid? Som sedan kan ta BIF ännu längre? Hur som helst – grattis Brynäs IF Fotboll till avancemanget!
  • Tvärtom mot våra fotbollsgrabbar så har BIF:s hockeydamer rasat ihop deluxe efter några framgångsrika år…nåja, om man nu tycker att fyra finalförluster i rad är framgångsrikt. Får vi se en återväxt inom kort som tar oss tillbaka till toppen?
  • Tvärtom mot vad en del tror så är Brynässupportrarna skötsamma när det vankas bortamatcher. Det fick vi bevis för när Supporterpolisen i Gävleborg tydligen hade så lite att göra vid en bortamatch att de kände sig tvungna att plocka en BIF-supporter åt sidan efter matchen och förhöra denne om de stickers (klisterlappar) som han satte på ett stängsel (!). Seriöst, var det vad som behövdes för att motivera Supporterpolisens jobb vid en annars händelselös tillställning?! Tro mig, denna redaktion lider inte av något polishat i någon form men sådana här gånger undrar man verkligen vad ens surt förvärvade skattepengar går till…
  • Kamratkompaniets hemsida – ”Vi är snart tillbaka”…kom igen nu, grabbar! Världen har väntat länge nog nu. Men Ni gör ett underbart jobb på läktaren för att skapa en stämning och supporterskap värd namnet! Keep going strong!
  • Tillbaka till hockeylaget. Försöker Ni slå rekord i antal tappade ledningar och i förlängningen tappade poäng? Botten i ämnet nåddes ikväll när man lyckades slarva bort en 3-0 ledning (!!) mot blåbärsgänget Leksands IF! Att de sen lyckades, med mycket möda och besvär, straffa till sig bonuspoängen mot lillebror knätofs hjälper inte upp betyget. Gör om och gör rätt, för det börjar bli väldigt många bortslarvade pinnar helt i onödan nu!
  • SHL (Svenska Hockeyligan/Swedish Hockey League), vilket mähä-namn! Redaktionen erkänner att man faktiskt försökt förhålla sig till namnbytet men det går bara inte! Så vad ska vi kalla vår liga? Inte SHL i alla fall, som sagt! Elitserien? Njae, namnet är ju ändå brutalt mördat så det skulle också kännas sådär. Nej, reaktionen har tagit beslutet att kalla högsta serien för just Högsta serien då ingenting kan ändra på det faktumet i alla fall. Vi tar det igen – Högsta serien! Ändring på det blir det den dag Elitserien återkommer i dess ärofulla namn.

Till sist – redaktionen hoppas som sagt att någon gång kunna komma tillbaka i den form som en gång fanns när Brynäsredaktionen startades upp för cirka tre år sen. Men tills dess att undertecknad också vet att det faktiskt blir på det viset så säger vi hejdå för den här gången – utan några uttalade löften.

Ha det bäst, Brynäsvänner!

Nästa match: Växjö Lakers HC-Brynäs IF, Vida Arena, tisdag 12 november, klockan 19.00.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: